Gyomaendrődön járt dr. Zacher Gábor!

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

2017. április 20-án nagyszabású rendezvénynek adott otthont a Varga Lajos Sportcsarnok, mivel a Gyomaendrődi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum meghívására városunkba érkezett az ország leghíresebb toxikológus főorvosa, dr. Zacher Gábor. A délután folyamán két alkalom is adódott az érdeklődők számára a főorvos úrral való találkozásra. A 13 órakor kezdődő első előadás a diákokat célozta meg, „DROG HELYZET VAN” címmel, melyre meghívást kaptak a helyi általános iskolák 7-8. osztályos tanulói, valamint a középiskolások is. Külön szeretettel fogadtuk a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola delegációját. Az előadáson részt vevő diákok megtöltötték a sportcsarnokot. A szívből jövő, tanító jellegű jó tanácsokat mintegy 600 diák hallgathatta meg.
Az előadás után a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának dolgozói, valamint településünk rendőrei nyújtottak információt vagyonvédelemmel, áldozatvédelemmel, internetbiztonsággal, drogprevencióval illetve megelőző programokkal kapcsolatban, de lehetőség adódott a program keretében Bikesafe kerékpár regisztrációra is. Még a délután folyamán vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének témakörében lakossági fórumot is tartottak a Sportcsarnokban.

Mindennapi függőségeink - dr. Zacher Gábor

Késő délutántól újra a főorvos úré volt a főszerep. A KEF elnökének, valamint városunk polgármesterének köszöntője után a felnőtt lakosságot segítette eligazodni „Mindennapi függőségeink” labirintusában. A résztvevők száma megközelítette itt is a négyszáz főt. A két órás előadáson fáradtságot nem kímélve próbálta felhívni figyelmünket a körülöttünk lévő számtalan veszélyre. A vele töltött idő szinte elrepült a magával ragadó előadás alatt, melynek minden mondata a munkája iránt érzett elhivatottságról tett tanúbizonyságot.

Köszönjük Főorvos Úr a megszívlelendő jó tanácsokat!

Lehóczkiné Timár Irén elnök
Pál Jánosné titkár

Fotó: Ambruzs-Szabó József

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.