Back to top

Terematlétika Körzeti Diákolimpia Döntő

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2012/02/08 - 16:31 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2015/08/14 - 08:48
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

Gyomaendrőd, Varga Lajos Sportcsarnok, 2012.02.08.

A Gyomaendrődi Városi Diáksport Bizottság szervezésében, Gyomaendrőd és Dévaványa általános iskoláinak 108 tanulója részvételével került megrendezésre a tornatermi verseny. Az atlétika sportág népszerűsítésére, a téli felkészülési időszak színesítésére a Magyar Atlétikai Szövetség által meghatározott képességfelmérő gyakorlatok alkották a versenyszámokat, melyek nagyon izgalmasak voltak. A sokrétű feladatok között voltak különböző nehézségű futó-, ugró- és dobószámok, illetve változatos akadálypályák és gátfutás.
A versenyt megtekintette és lebonyolításában segítséget nyújtott Medovarszki János sokszoros magyar bajnok, válogatott magasugró, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori tagja, a Buda- Cash Békéscsabai Atlétikai Club utánpótlás-nevelő központjának szakmai felügyelője.
Az ünnepélyes megnyitó ünnepségen a verseny főtámogatója Tótka Sándor egyéni vállalkozó meleg szavakkal köszöntötte a versenyzőket, kiemelve, hogy az atlétika minden sportágnak az alapja.
A mai napon a 12-13 évesek alkották a gyermek I, a 10-11 évesek a gyermek II, míg a 7-9 évesek a gyermek III korosztályt. A két idősebb korosztálynak 7, míg a legkisebbeknek 6 versenyszámban kellett megmérkőzniük; minden versenyszámban az aktuális sorrend alapján kaptak pontot a versenyzők, így alakult ki a végső sorrend, melyben a dobogósok éremdíjazásban részesültek.
A rendkívül precíz, összeszokott testnevelő tanári versenybírói gárdának köszönhetően minden versenyszámban az előre elkészített forgatókönyv szerint indulhattak a versenyzők, ami egy ekkora tömeget megmozgató sporteseményen ritkaságszámba megy. A pályák építésében és egyéb technikai feladatok ellátásában a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola 11 fős tanulói csoportja segített, míg a számítógépes adatfeldolgozásban ezúttal is Szujó Csaba technikus vállalta a rá háruló nem kis feladatot.

A korosztályok győztesei:
Gyermek I
Leány - Dudás Réka Rózsahegyi Kálmán K.Á.I. 183 pont
Fiú - Botos Pongrác Rózsahegyi Kálmán K.Á.I. 103 pont
Gyermek II
Leány - Farkasinszki Dominika Rózsahegyi Kálmán K.Á.I. 94,5 pont
Fiú - Vizsnyai Kristóf Kis Bálint Á.I. 144,5 pont
Gyermek II
Leány - Burai Petra Rózsahegyi Kálmán K.Á.I. 44,5 pont
Fiú - Kónya Frigyes Kis Bálint Á.I. 87 pont

A verseny legeredményesebb iskolája a Rózsahegyi Kálmán Kistérségi Általános Iskola és Óvoda csapata lett 4 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel, melynek felkészítő csapatvezetője Vaszkán Gábor testnevelő tanár atlétika szakedző volt. A győztes iskola egy gyönyörű serleget nyert el különdíjként. A díjakat a verseny főtámogatója Tótka Sándor adta át.

A verseny főszervezője Vaszkán Gábor a Gyomaendrődi Városi Diáksport Bizottság körzetfelelőse.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!