Capoeira edzések indulnak Gyomaendrődön!

Beküldés: 2012/01/07 - 19:10 | 5 hozzászólás | Frissítés: 2016/06/22

A capoeira egy afro-brazil gyökerekkel rendelkező dél-amerikai harcművészet, amely immár több mint 10 éve hazánkban is megtalálható. Sokan hallottak már róla, látták élőben, de még többek számára ismeretlen, esetleg téves információkkal rendelkeznek róla. A capoeira kialakulása az Újvilág felfedezésének, valamint Brazília korai gyarmatosításának időszakára eredeztethető. Sokak által vitatott téma a pontos keletkezés körülménye, de abban mindenki egyetért, hogy a szálak a helyi őslakosok és az Afrikából rabszolgaként átszállított feketékre vezethetők vissza. A modern rabszolgatartás elleni küzdelem jelképévé vált a capoeira, keveredve az ősi afrikai és indián harci stílusokkal, amelyet a rabszolgatartók és a laikusok előtt tudatosan táncnak álcáztak. Sok évszázadnyi próbálkozást követően a rabszolgákat felszabadították, ezzel újabb problémát létrehozva. A felszabadult rabszolgák az utcákat járták és arra használták a megszerzett tudást, hogy raboljanak, fosztogassanak. A múltszázad első felében néhány eltökélt capoeirista (capoeirát gyakorló egyén) közreműködésének köszönhetően a capoeirát legalizálták és az megkezdhette világméretű hódítóútját. A mozgásforma azóta sokat változott, bővült más harcművészetek mozgásvilágával (főleg ju-jitsu-val), illetve az utóbbi pár évtizedben a Brazíliába érkező turisták szórakoztatása céljából akrobatikus elemekkel.

A mai modern capoeira által jó alkalom nyílik arra, hogy ebbe az eddig ismeretlen kultúrába betekintést nyerj. Mások számára ismeretlen önvédelmi technikákat sajátíthatsz el. Fejlesztheted a zenei- és ritmusérzékedet. Látványos akrobatikus mozdulatokat tanulhatsz. Megtanulhatod a (brazil) portugál nyelv alapjait. Rendszeres időközönként profi brazil oktatóktól első kézből kaphatod a tudásanyagot.

2012-ben a létszámra való tekintettel edzéseket indítunk Gyomaendrődön. Ennek módját a kapcsolódó szóróanyagon olvashatod!


Íme néhány jó indok, hogy miért ajánljuk számodra a capoeriát!

  • Betekintést nyerhetsz egy teljesen ismeretlen kultúrába!
  • Mások számára ismeretlen önvédelmi technikákat sajátíthatsz el!
  • Fejlesztheted zenei- és ritmusérzékedet!
  • Látványos akrobatikus mozdulatokat tanulhatsz!
  • Megtanulhatod a (brazil) portugál nyelv alapjait!
  • Rendszeres időközönként profi brazil oktatóktól első kézből kaphatod a tudásanyagot!
  • Pénztárcabarát áron veheted igénybe az edzéseket!

Kezdés kellő létszám esetén!
A teendőd csupán annyi, hogy küldesz egy e-mailt a neveddel és a számodra legalkalmasabb hétköznap délutáni vagy esti időpontokkal, hogy a számodra legmegfelelőbb módon alakíthassuk ki az edzések idejét!

Email: capoeiragyomaendrod@gmail.com

Amint megvan a kívánt létszám, felvesszük veled a kapcsolatot!

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Az email címre nem tudok levelet küldeni. :(

Klimó Krisztián képe

Nekem működik, próbáld, meg még 1x. Lehet akkor valami gond volt éppen. Email: capoeiragyomaendrod@gmail.com

Próbáld meg erre a címre küldeni: capoeirabekescsaba@hotmail.com

Próbáld meg erre a címre küldeni: capoeirabekescsaba@hotmail.com

Köszi, sikerült!