Ebzárlat és legeltetési tilalom Gyomaendrődön

Beküldés: 2013/10/07 - 15:46 | Frissítés: 2017/12/04

A Békés Megyei Kormányhivatal Gyomaendrődi Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala BE-03I/01/529-5/2013. határozatával

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el 2013. október 5 - 2013. október 24-ig Gyomaendrőd teljes illetékességi területén.

Az ebzárlat tartama alatt a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek, zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Forrás: Gyomaendrőd város önkormányzata

Ebzárlat és legeltetési tilalom Gyomaendrődön

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás