Emlékteret avattak október 23-án Gyomaendrődön

Beküldés: 2017/10/23 - 19:11 | 2 hozzászólás | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Gyomaendrőd Város önkormányzata 2017. október 23-án az 1956. évi forradalom és szabadságharcra való megemlékezés alkalmából, valamint Gyoma újratelepülésének háromszázadik évfordulójára a felújított Wodianer Albert tér emléktérré avató ünnepségét tartotta.
A program 11 órakor a „Gyoma 300 éves” helytörténeti kiállítás megnyitójával indult a gyomai városrészre költöztetett Határ Győző Városi Könyvtárban.
Délben a Petőfi út végén, a Wodianer Albert téren került sor a nemzeti ünnep megtartására és az emléktér avatásra.

A Wodianer Albert tér 2008-ban és 2017-ben

A Wodianer Albert tér 2008-ban és 2017-ben

Ünnepi beszédet tartott Dr. Takács Árpád kormánymegbízott, Toldi Balázs polgármester emlékév záró köszöntőt mondott. Ezt követően Dr. Erdész Ádám megyei levéltár igazgató emléktér avató beszéde következett. Dr. Takács Árpád és Toldi Balázs nyomtatott formátumú és pendrive-ot tartalmazó időkapszulát helyezett el a macskaköves burkolatban, hogy a 200 év múlva élők Gyoma újratelepítésének ötszázadik évfordulóján megismerhessék a település történetét. A Zilahi Péter tervező által megálmodott új tér érdekessége, hogy a beton ülőkockákban USB töltő található, így ott bárki nyugodtan töltheti mobiltelefonját, táblagépét.
Az átadó után koszorúzásra került a Hősök emlékművénél, majd a program délután a Gyomaendrődi Járási Hivatalban folytatódott, ahol ünnepi képviselő-testületi ülésre került sort.

Cikk, fotó: www.gyomaendrod.com

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - Pista bácsi küldte be 2017. 10. 26., cs – 13:57 időpontban

Mennyibe került ez a városnak?