Gyomaendrődi mesterhármas atlétikában

Beküldés: 2019/03/26 - 16:57 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: Vaszkán Gábor

Cikkek

Példa nélküli sikert értek el városunk fiatal sportolói, hiszen az Orosházán megrendezésre kerülő mezei futóverseny megyei diákolimpia döntőjében mindhárom korcsoportban aranyérmet szereztek!
Elsőként a II. korcsoportos fiúk mezőnyében Vaszkán Milán ért el példa nélküli sikert, hiszen Gyomaendrődről még senkinek sem sikerült az, ami most neki, nevezetesen az, hogy egymást követő harmadik alkalommal zsinórban megszerezze a megyei diákolimpiai bajnoki címét! Rendkívül taktikusan felépített futással folyamatosan megelőzve ellenfeleit, féltávnál az élre állva, hatalmas versenyben utasította maga mögé a teljes mezőnyt.
A folytatásban Mertz Attila a III. korcsoportban rendkívül magabiztos győzelmet aratott, a győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, ami figyelembe véve, hogy ő a kajak mellett csak kiegészítésként, a felkészülése részeként foglalkozik futással, még értékesebbé teszi a sikerét! Mindkét sportoló a Kis Bálint Általános Iskola tanulója.

Gyomaendrődi mesterhármas atlétikában

Végül a IV. korcsoportosoknál a középiskolai éveit Békéscsabán megkezdő, de az atlétikával Gyomaendrődön megismerkedő és hosszú éveken keresztül itthon készülő Karsai Gábor kiemelkedő sikert aratott, végig az élen futva igazán csak az idővel versenyzve, hatalmas fölénnyel nyert.
Arról, hogy csapatban is érdekelt legyen városunk a legmagasabb szintű megmérettetésen a Kis Bálint Általános Iskola III. korcsoportos fiú csapata gondoskodott, akik 70 helyezési pontszámmal ezüstérmet szereztek és így jogosultak részt venni az országos döntőben. A csapat tagjai: Mertz Attila, Oláh Zsombor, Gál Donát, Vaszkán Bence és Kiss Zalán.

Az Országos Diákolimpia döntőjére április 10-én Gödöllőn kerül sor, ahol remélhetőleg az ifjú sportemberek tovább fogják öregbíteni városunk hírnevét.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor atlétika szakedző

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.