Gyomaendrődön adták át az ország második felújított foglalkoztatási osztályát

Beküldés: 2015/05/27 - 23:36 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: admin

Cikkek

Gyomaendrődön adták át az országban a második, európai uniós támogatásból felújított, járási hivatalban működő foglalkoztatási osztályépületet. Országszerte több mint félszáz munkaügyi kirendeltség megújítása a terv – mondta Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott szerdán az ünnepélyes átadón.
Közölte: Békés megyében is stratégiai cél a munkahelyek számának a növelése és az álláskeresők számának csökkentése. "Meg kell célozni a teljes foglalkoztatottságot” – fogalmazott. Hozzátette: a megyében még idén újabb foglalkoztatási osztályokat újítanak fel Szarvason és Gyulán.

Járási hivatal épülete

Pacsika György, a gyomaendrődi járási hivatal vezetője elmondta: néhány hete, az országban századikként kezdte meg működését a városban a kormányablak. Kiemelte, a járásban nagyon jók a foglalkoztatottsági adatok: az álláskeresők aránya idén áprilisban 9,3 százalékos volt, a foglalkoztatottak aránya pedig az elmúlt két évben meghaladta a 70 százalékot, ami Békésben a legjobb mutató. Az állásközvetítések 86,4 százaléka volt sikeres – tette hozzá. Az 56 munkaügyi kirendeltség felújítására hatmilliárd forint áll rendelkezésre a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretéből, a gyomaendrődi foglalkoztatási osztály felújítása és bővítése csaknem nettó 30 millió forintból valósult meg.

Forrás: MTI 2015. május 27., szerda

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.