Drábik János előadása

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

Gyomaendrődön teltházas lakossági fórumot tartott szombat délután Drábik János. A nemzeti oldalon már régóta népszerű közgazdászt a helyi Jobbik alapszervezet hívta meg. Közel három órás előadásában felvázolta, hogy a globális pénzvilág hogyan tette tönkre szinte teljesen hazánkat. Szó esett arról, hogy ez a folyamat már a hetvenes években elindult, mert '73 és '89 között 1 milliárd dollár hitelt kaptunk ténylegesen, amiből visszafizettünk 11 milliárd kamatot, és még maradt 22 milliárdnyi adósság!

Dr. Drábik János - Gyomaendrőd (2009.12.12.)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=Tdxdv2Fw-ow)

Mindezt a munkából élő emberek, nyugdíjasok terhére tették az akkori "elvtársak". De azóta sem változott sok minden: a nemzeti vagyonunk 90%-át eladták(ellopták), a forint árfolyamát spekulánsok rángatják fel-le, az Európai Unió felé az éves "tagdíjunk" 4500 milliárd forint, aminek csak 1/4-ét kapjuk vissza támogatásként. A pénzügyi világválságot szándékosan idézték elő, az IMF hitelre pedig csak azért volt szüksége az országnak, hogy a magas jegybanki alapkamat miatt itt "fialtatott" pénzt devizában ki tudják innen lopni. A közgazdász nem félt kimondani a véleményét: Bokros Lajostól kezdve a jelenlegi Magyar Nemzetinek nevezett Bank vezetése egész egyszerűen hazaáruló.
Megoldásként példákat hozott fel: a japán, kínai, de még a cseh gazdaságot is. Szerinte a pénzt az államnak kellene kibocsátania, nem külföldi magánbankoknak, ez az egyik alapja a gazdaság fellendítésének. A másik szintén lényeges pont: jövő tavasszal egy tisztán nemzeti érdekeket szolgáló kormánynak kell megalakulnia, amely bátran szembe mer szállni a globális pénzvilággal.
A fórum végén Drábik János a hallgatóság kérdéseire válaszolt, és könyveit dedikálta, többek között a napokban megjelent "Korszakváltás" c. művét is.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.