Felhívás! Egykori ÁFÉSZ dolgozók, tagok figyelem!

Beküldés: 2010/01/06 - 15:35 | Frissítés: 2016/06/22

A múlt század második felében jelentős szerepet játszott Gyoma és Endrőd, majd Gyomaendrőd életében az Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet, valamint annak jogelődjei.
Mi néhányan úgy gondoljuk, hogy érdemes lenne összeállítani egy kiadványt, mely felölelné az ÁFÉSZ történetének 50-60 évét. Mert úgy tudjuk, történelem csak abból lesz, amit leírnak.

A kiadvány elkészítéséhez szükséges az Önök segítsége is. Ezért kérjük, hogy az Önöknél még meglévő – az ÁFÉSZ egésze, vagy boltjai, vendéglátó és egyéb egységei alakulásával, építésével, a dolgozó kollektíva tevékenységével kapcsolatos – dokumentumokat juttassák el részünkre. Ezek lehetnek jegyzőkönyvek, emlékeztetők, alapító okiratok, munkaszerződések, brigád naplók, tagsági könyvek, részjegyek, célrészjegyek, kinevezések, kitüntetések, fényképek, stb. A fényképek hátuljára kérjük ráírni, mikor, hol, milyen alkalomból készült és kik vannak rajta. Szívesen vesszük azt is, ha néhány mondatban saját korábbi élményeiket papírra vetik és elküldik nekünk. Az eredeti anyagokat, fényképeket feldolgozás után vissza kívánjuk adni tulajdonosuknak, ezért kérjük azok becsomagolását. A csomagolásra írják rá a tulajdonos nevét és címét. Az így elkészített anyagokat az alábbi helyeken kérjük leadni.

  • Endrődön a Dávid élelmiszer boltban. (Gyomaendrőd, Hősök tere 7 sz.)
  • Gyomán a Tímár panzió melletti Lottózóban. (Gyomaendrőd, Fő u. 174 sz.)

Információ: 70 457 99 01 telefonon.

Bízunk abban, hogy az Önök segítségével egy tartalmas, színvonalas kiadványt készíthetünk.

Dávid Mátyás
Patainé Mészáros Piroska
Babos László

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás