Felhívás a moldvai csángók megsegítésére!

Beküldés: 2010/10/03 - 18:25 | Frissítés: 2016/06/22

dom. Ungvölgyi János vagyok, a Templomos Lovagrend Árpád-házi Szent Erzsébet Kommenda vezetője. Egy rendhagyó kéréssel fordulunk Önhöz (Önökhöz), egyben a Katolikus Egyház egyházmegyéinek plébániáihoz, intézményeihez és a jó szándékú hívekhez.

Közeleg Árpád-házi Szt. Erzsébet ünnepe. Ebből az alkalomból Kommendánk szeretne segíteni a Moldvában, szórványban élő magyar testvéreinken.

A kint élőknek nagyon sok mindenre van szükségük. Mi egy dologra szeretnénk elsősorban koncentrálni: hittankönyvekre és szentírásokra, ami a hit alapjainak elsajátításához feltétlenül szükséges. Tehát akinek van nélkülözhető hittankönyve, szentírása, amit szívesen felajánlana, vagy egy-egy darab könyv, ami kötelező olvasmány vagy mesekönyv, azt kérjük, hogy az adott plébánián gyűjtsék össze (azt jelezzék felénk) vagy jutassák el Templomos Lovagrendünk által alapított, a Templárius alapítvány által működtetett ENDRŐDI NÉPHÁZ-ba (5502 Gyomaendrőd, Blaha Lujza u. 21. vezetékes telefonszám: 06 – 66 - 610 – 538).

Lovagrendünk kezdeményezte az Európai Adományozás napját Brüsszelben az Európai Bizottságnál. A magyar elnökség jó alkalmat jelenthet arra vonatkozóan, hogy ez meghallgatásra és támogatásra találjon. Adományozásunkat 2002 óta végezzük templomi körülmények között. Gyomaendrődön évről évre megrendeztük, majd eljutottunk Kárpátaljára (Beregszászra) is, ahol közel 500 családnak tudtunk segíteni sok adományozónak és mecénásnak köszönhetően.

Az idei Adományozás Napját 2010. október 20-23 között rendezzük meg Moldvában, Magyarrekecsinben. Az összegyűlt könyvekkel, esetleg tartós élelmiszerrel vagy pénzadománnyal (amiből további könyveket szeretnénk vásárolni) szeretnénk enyhíteni a kint élők nehézségein. A küldöttséget és az adományokat kíséri Gyulay Endre ny. püspök atya, dom. Lakatos Sándor nagymesteri legátus és dom. Várszegi Csaba magyarországi preceptor vezeti.

Kérjük, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz és kérem, hogy keressenek bennünket. Egyben megköszönjük Önöknek, hogy segítségünkre siettetnek és támogatják magyar testvéreink lelki megerősödését.

Őszinte tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

dom. Ungvölgyi János
kommendátor, kuratóriumi elnök

Templomos Lovagrend
Templárius alapítvány

5502 Gyomaendrőd, Martos Flóra u. 5. sz.
Mobil: 36 (30) 294-0650
E-mail: ungvolgyi@fibermail.hu
Honlap: www.templomosok.hu; www.templarius.hu

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás