Szakács világbajnokság megyei sikerrel

Beküldés: | 4 hozzászólás | Módosítva:
Szerző: admin

Cikkek

2010. november 19től 24-ig rendezték Luxemburgban a szakács világbajnokságot, melyben a Békés megyei Culinary Team két csapatával és négy egyéni indulójával nevezett. Közülük hárman voltak gyomaiak: Tímár András a Körös Szálloda és Étterem tulajdonosa, illetve a Kondorosi Csárda üzemeltetője a Békés megyei Culinary Team 2. sz. csapatának volt a csapatkapitánya, ők bronzéremmel tértek haza. Tímár Albin a Körös Étterem és Szálloda mesterszakácsa, aki jelenleg Ausztriában dolgozik, egyéniben indult: őt ezüstéremmel díjazta a zsűri. Tímár Attila a Dréher söröző és a Tímár Panzió tulajdonosa és vezetője a Békés megyei Culinary Team 1. sz. csapatának tagjaként szintén ezüstéremmel tért haza.
Ahogy Albin fogalmazott: "Tímárkák jó márkák :)"

A szabályok szigorúak voltak, az asztalokat reggel 5-8 között állíthatták fel; ha valaki tovább maradt, az pontlevonással járt. Este 7-től volt eredményhirdetés, mely végeztével kellett az asztalokat lebontani.

A megkérdezett norvég, osztrák és magyar zsűri egyébként nagyon dicsérte a Békés megyei Team minden tagjának a munkáját, elmondásuk szerint folytatniuk kell a versenyzést, tehetségesek. Fejlődésre mindig van lehetőség természetesen, ill. fontos a legújabb trendeket is figyelembe venni. De éppen ezért hasznosak a versenyek, mindig itt tanul az ember a legtöbbet. Tetszett nekik a munkájuk egyszerűsége, ill. az, hogy átlátható, ízléses, nem túlkomplikált és zavaros, követi a szabályokat. Olyan hibákat véltek fölfedezni csupán, hogy több öntet kellett volna vagy hogy nagyobb adagokat kellett volna tálalniuk. Figyelni kell továbbá a különböző formákra is. A svájciak munkáját kiemelten dicsérte egyébként a zsűri.

A 21 órás úton, melyet busszal tett meg a csapat, nagyon elfáradt mindenki, de pihenésre nem volt idő, ugyanis el kellett készülni a kiállításra váró ételeknek. Egy 9 km-re lévő kis konyhát tudott a csapat szerezni, melyet a helyi polgármester úr biztosított: itt készült a csapat a versenyre éjt nappallá téve.

A versenyen egyébként 53 ország 2500 szakácsa mérte össze tudását, a fiúk mind éremmel tértek haza, így ez nagy eredménynek számít. Felkészítőjük Varga Károly egyéniben világbajnok lett, a legmagasabb pontszámot érte el, így a zsűritől ő kapta a legmagasabb elismerést jelentő szobrot. (3-ból 3 aranyérmet szerzett)

Egyéniben továbbá Hódos Krisztián a Békéscsabai Központi Szakképző iskola és kollégium szakács szakoktatója bronzérmet, Nyári János a Hotel Fiume Békéscsaba főszakácsa ezüstérmet és Horváth Ferenc a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium szakács szakoktatója szintén ezüstérmet kapott.

A magyarok összességében nagyon szépen szerepeltek: a Nemzeti és a Nemzeti Katonai válogatott 2-2 ezüstöt, a Junior csapat pedig 2 aranyat zsebelhetett be.
Egyéniben összesen 16 arany, 16 ezüst, 10 bronz és 7 diploma vándorolt haza.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.

Permalink - Verebes István küldte be 2010. 11. 29., h – 01:12 időpontban

Csak gratulálni tudok az eredményekhez. Csak így tovább !!!

12 év 1 hónap

Permalink - csaba küldte be 2010. 11. 29., h – 20:56 időpontban

En is gratulalok a szep eredmenyhez. A sok munkanak meglett a gyumolcse.

14 év

Permalink - brunó1945 küldte be 2010. 12. 04., szo – 19:53 időpontban

Gratulálunk a Csapat mindenegyes tagjának a nagyszerű eredményhez.

Permalink - vas imre küldte be 2012. 11. 07., sze – 11:41 időpontban

szeretnék gratulálni hotváth tanár úrnak minden tiszteletem a öné