Megújult a gyomaendrődi kamarai falugazdász iroda

admin képe
Beküldés: 2018/04/05 - 18:32 | Frissítés: 2018/04/06
Szerző: admin
Cikkek: 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megnyitotta Gyomaendrődön megújult és kibővített falugazdász irodáját - közölte a kamara szerdán az MTI-vel.

Az agrárkamarának Békés megyében több mint 26 ezer tagja van. A kamara negyven Békés megyei falugazdásza tavaly közel 10 ezer egységes kérelmet adott be, összesen mintegy 168 ezer hektár területre, ami a megyék között országosan a második legnagyobbnak számít. A kamara falugazdászai a megye mind a 75 településén elérhetőek. Gyomaendrődön a korábbinál nagyobb, 95 négyzetméteres irodába költöztek a falugazdászok, ahol a gazdálkodók modern környezetben intézhetik ügyeiket - írják.

A NAK falugazdászai a közlemény szerint 2014 óta közel 1000 milliárd forintnyi forrás lehívásához segítették hozzá a gazdálkodókat. A több mint 700 fős országos kamarai falugazdász- és szaktanácsadó-hálózat különféle szolgáltatásokkal is támogatja a közel 400 ezer fős kamarai tagságot, az ehhez szükséges infrastrukturális hátteret folyamatosan fejlesztik. A 2014-ben a NAK által átvett falugazdász-hálózatnak országszerte több mint kétezer ügyfélfogadási pontja van.

A közlemény kitér arra is, hogy a kamarai falugazdász-hálózatnak köszönhetően nem volt zavar az új uniós támogatási rendszerre történő átállásban.

Falugazdász iroda
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

forrás: MTI

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás