Nincs koronavírus fertőzött gondozott a gyomaendrődi idősek otthonában

Beküldés: 2020/05/06 - 09:37 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: MTI | Fotó: MTI/Rosta Tibor

Cikkek

2020. május 4-én. hétfőn a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központ Őszi Napsugár Idősek Otthonában jártak járványügyi ellenőrök.
Folyamatosan ellenőrzik a bentlakásos szociális intézményeket, idősotthonokat az országos tisztifőorvos által elrendeltek alapján a vidéki településeken is.

Nincs koronavírus fertőzött gondozott a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központ Őszi Napsugár Idősek Otthonában - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI-vel, miután a helyszínen ellenőrzést tartott a kormányhivatal népegészségügyi osztálya.

Gondáné Cserenyecz Andrea egységvezető ápoló és a Békés Megyei Kormányhivatal járványügyi ellenőre a gyomaendrődi Térségi Szociális Gondozási Központ Őszi Napsugár Idősek Otthonában.

Toldi Balázs, mint az intézmény fenntartója elmondta, négy telephelyen összesen 178 gondozottat tudnak ellátni, de mivel telephelyenként egy izolációs szobát ki kellett alakítaniuk, jelenleg körülbelül 170 időskorút gondoznak az otthonokban. Hangsúlyozta, három helyen már elvégezték az ellenőrzést, ott mindent rendben találtak; jelenleg várják, hogy a hétfői vizsgálatról is megkapják a jegyzőkönyvet.

Koronavírus - Ellenőrzés a gyomaendrődi idősek otthonában

Elmondta, a védőfelszereléseket és a fertőtlenítőszereket a Békés Megyei Kormányhivatal heti rendszerességgel biztosítja;

most kaptak adomány formájában két digitális lázmérőt, amellyel az ápolók sokkal gyorsabban tudják elvégezni a rendszeres testhőmérséklet-méréseket.

Az intézményrendszernek 140 alkalmazottja van, de ebben benne vannak a közétkeztetésben dolgozó konyhai dolgozók is - jegyezte meg.
Toldi Balázs elmondta, az otthonokban látogatási tilalom van, az önkormányzat több tabletet vásárolt, hogy a gondozottak videóchat formájában tudják tartani a kapcsolatot családtagjaikkal. Az intézményvezetők elmondása szerint ez sokat segít az idős embereknek a veszélyhelyzet elviselésében.

A Térségi Szociális Gondozási Központ Őszi Napsugár Idősek Otthonának egyik lakója a gondozója segítségével Skype-on beszélget hozzátartozójával.

Kapcsolódó videók:
Híradó - M1 HÍRADÓ, 2020.05.04-i adás (7 perc 51 másodperctől)
https://mediaklikk.hu/video/hirado-2020-05-04-i-adas-18

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.