Hozzászólás öröklinkje

Beküldés: 2013/12/30 - 14:18 | 12 hozzászólás | Frissítés: 2013/12/30
Szerző: Névtelen

Miért nem kapnak időben a közmunkások fizetést?

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Miért nem lehet időben átutalni a közmunkások fizetését, vagy mi lenne akkor ha a Takarék időben tovább utalná,?

Lehet hogy kevés pénz, de pont ezért kellene időben kiadni!!!!

Január 6-ig az esedékes. Addig a hivatalkutyák se járnak arra. Amúgy nem oly sok pénz az, egy évzáró bulira jó lenne, de havi kiadásra egyáltalán.

Közmunkások napi 8 órás munkakör ellátása esetén nettó 50.632 forintos bért vihetnek haza, a szakképzett közmunkásoknak ugyanezért már nettó 65.000 forint jár, a munkavezető pedig nettó 71.400 forintot kereshet majd 2014-ben.

Munkájukért 100ezer forint prémiumban részesültek.

Az előírt minimálbér szakképzetséget nem igénylő munkakörben 101500 forint. Amelyet a közcél érdekében dolgozóknak nem fizet ki. Egyéb munkahelyen kikérhető.

A személyi kölcsönt akartam felvenni,tanulni szerettem volna.Közmunkás fizetésre nem lehet.Korábban jelentkeztem munkaügyi tanfolyamra,de még tartott a közfoglalkoztatás.A szerződés lejárta után meg már elindult.Szakmát a közoktatásban szereztem még 2010 előtt, és valamennyit dolgoztam benne.Most azt mondják a pedagógusok, hogy ott se jobb a helyzet,kevés a közalkalmazotti járulék.Ha mostanában megnézem az ajánlatot a támogatott tanfolyamok is kevesek, elmarad a munkaerőpiaci szolgáltatástól.

Az önkormányzat sok pénzt költött a munkaerőpiac szempontjából zsákutcának bizonyult közfoglalkoztatásra. A munkaügyi képzésekre biztosított keretet viszont csökkentették. Az álláskeresési járadék folyósítását pedig 6 hónapról 3 hónapra vették.

3 éve nem változott a közfoglalkoztatási bér(54ezer forint). A munkaügy is hirdeti, na de ki akar itt dolgozni. Menjenek ki ők, oszt megtudják az élhetetlent. https://mszp.hu/hir/a_kozmunkasoknak_is_jar_a_fizetesemeles

Szeptemberben plusz 1 havi fizetést kapnak. Így ezen év 9.hónapjában minimálbér jövedelmet keresnek. Hozzá kellene tenni plusz 2 nap szabadságot is. Közfoglalkoztatásban egyébként évi 20 nap alapszabadság van.

Az alapellátásban lévőknek meg kell határozni a minimális összeget. A közmunka fizetést pedig emelni kell. Hacsak az alapvető élelmiszerek árát nézzük, akkor az infláció mértéke jóval magasabb. Nem szabadna éhséglázadásba jutni. A szükségállapotról V.Róbertet kérdezzük, aki a helyi közfoglalkoztatás vezető kartársa.
https://officina.hu/gazdasag/58-koezmunkas-minimalber-oesszege-2014-emel...

Ilyen bér juttatások mellett nem fog Gyomaendrődrödön maradni senki mert nem tud félre tenni 140.000ft az már jobban hangzik de 50.000Ft az semmi.