Hozzászólás öröklinkje

admin képe
Beküldés: 2013/12/22 - 19:58 | 11 hozzászólás | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: admin

Közel 5 év „gyűjtőmunkája” és több mint száz óra ráfordítás eredményeképp elkészült a saját finanszírozású Gyomaendrődöt bemutató turisztikai filmem. A városról olyan vizuálisan attraktív kedvcsinálót szerettem volna készíteni, ami egyaránt bemutatja a táj szépségét, a település gazdag tárgyi örökségét, a nagyszerű kikapcsolódási lehetőségeket a természetben és a pezsgő kulturális életet. A klip végül 7 percesre sikeredett, mely időtartamba igyekeztem a lehető legtöbb képi információt, hangulatot, élményt besűríteni Gyomaendrődről. A film lehetett volna akár másfél órás is, hiszen elegendő felvétellel rendelkeztem; a mai felgyorsult világunkban azonban csak rövidebb, látványos alkotásokkal lehet felkelteni széles rétegek érdeklődését.
Az image film a tág spektruma ellenére természetesen nem tartalmazhat mindent, nem kíván „Gyomaendrőd-katalógus” lenni, hiszen egy néhány perces klip nem alkalmas dokumentarista célok megvalósítására. Az alkotás egyfajta kedvcsináló, a város sokszínűségét bemutató jelenetek eklektikus tárháza. Érdemes azonban felfedeznivalót hagyni az idelátogató számára is, amikor hozzánk érkezik, ezért ahol a klip véget ér, a várossal való ismerkedés ott folytatódhat a valóságban.

A film YouTube-on (https://www.youtube.com/watch?v=fBlDuX_lj0Y) és Vimeon is megtekinthető (https://vimeo.com/82441168).
Aki mobiltelefonon vagy táblagépen esetleg nem látja a YouTube verziót, azoknak ajánljuk a Vimeot.

Az elkészítésnél fontosnak tartottam, hogy az elérhető legmodernebb eszközöket és technikákat alkalmazzam, melyek kiváló képminőséget biztosítanak. Amikor a filmben megjelenő személyekről, részvevőkről készítettem felvételeket, különös hangsúlyt helyeztem a hihetőségre. Ez megoldható profi színészekkel is, de ehelyett én valódi eseményeket rögzítettem, még a fürdőben is az épp ott strandolókat kértem meg egy-egy jelent leforgatására.
A víz alatti felvételek Klimó Krisztián munkáját dicsérik, aki egyébként sok más rendezvényen és helyszínen is jelen volt a „forgatások” során, így pl. a légi felvételek elkészítésénél is segédkezett.
Köszönöm a segítséget mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy az alkotás létrejöhessen, közülük jó néhányan visszaköszönnek a felvételeken is.
Arra kérnék mindenkit, hogy osszuk meg a filmet minél több csatornán, közösségi portálon, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a felvétel, vigyük messzire Gyomaendrőd hírét!

További gyomaendrődi filmjeimet a http://www.gyomaendrod.com/video
és a http://www.weigertimages.com/hu címeken lehet megtekinteni.
Jó szórakozást kívánok!

Cikk: Weigert József

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek


Gyomaendrőd image film
Dátum: 2013. december 22. (vasárnap)

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!