Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály

Közigazgatás, intézmény

Az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság az élelmiszer-biztonsági,élelmiszerminőség-ellenőrzési, takarmányellenőrzési,élelmiszerlánc-felügyeleti, és állategészségügyi, illetve egyes állattenyésztési és borászati feladatokat lát el.
Vizsgálja a zöldség és gyümölcs, valamint a takarmányok termesztésének, tárolásának és forgalomba hozatalának biztonságosságát. Foglalkozik az állatok tartásának, szaporításának, tenyésztésének, szállításának és forgalomba hozatalának állat-egészségügyi vonatkozásaival, és az állatok állat-egészségügyi ellátásával és felügyeletével. Felügyeli a növényi és állati eredetű melléktermékek gyűjtését, kezelését, tárolását, szállításának, forgalomba hozatalának, felhasználásának biztonságosságát.
Nyilvántartja az élelmiszer eredetű megbetegedések kivizsgálását az élelmiszerláncban és aktív szerepet vállal az élelmiszer hamisítások felszámolásában és visszaszorításában.
Az Igazgatóság területi szinten ellátja a járványüggyel, az állatvédelemmel, az országon, illetve az EU-n belüli, valamint a harmadik országokba irányuló állat és élelmiszer szállításokkal kapcsolatos, továbbá az előbb említett területekhez szorosan kapcsolódó feladatokat is.
Szakmai irányítást gyakorol a járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatalok felett.

Az itt található adatok tájékoztató jellegűek, a pontos információért kérjük keresse fel a http://www.bekesijarasok.hu/gyomaendrodi-jaras/ugyfelfogadas-rendje oldalt.

Nyitva tartás
hétfő: 9:00-12:00
kedd: Zárva
szerda: 9:00-12:00, 13:00-15:00 ,
csütörtök: Zárva
péntek: 9:00-12:00
szombat: Zárva
vasárnap: Zárva
Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1.
Telefon
Utolsó frissítés dátuma: 2020/07/02

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!