40 éve tért haza a Magyar Szent Korona című előadás

A Határ Győző Városi Könyvtár tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves ismerőseit
40 éve tért haza a Magyar Szent Korona című előadására.
Dr. Valastyán Pál (jogász, koronakutató)

A Magyar Szent Korona a második világháborúban, 1945-ben került külföldre. A korona és az ereklyék Augsburgból a frankfurti bank trezorjába kerültek, innen az Amerikai Egyesült Államokba vitték. Negyven éve, 1978. január 5-én Jimmy Carter elnöksége ideje alatt Cyrus Vance, az USA külügyminisztere adta át a magyar népnek a Szent Koronát.
40 éve tért haza a Magyar Szent Korona. Az előadás célja, minél szélesebb körben váljon ismertté a magyarság történelmét végigkísérő, Európa egyik legrégebbi, beavató koronájának története. Az előadás felidézi a Szent Korona történetét, eddig esetleg nem ismert, vagy elhallgatott fordulatait.
Dr. Valastyán Pál jogi diplomáját a Janus Pannonius Tudományegyetem szerezte. 1997-től 2003-ig a Budapest Bank jogtanácsosa, a Bankkártya Igazgatóság osztályvezetője, majd a Lakossági Kockázatkezelés igazgatója. 2004 óta ügyvéd. Területe a bankjog. Kutatási területe a Szent Korona-tan és a történeti alkotmány. Katasztrófa elhárítási és önkéntes mentő alakulatok tagja. 1993-ban tagja az „UNTAC” Békefenntartó ENSZ Missziónak, melynek keretében Kambodzsában teljesített szolgálatot.

Belépő:
A rendezvény látogatása ingyenes!

Az esemény részletesen

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 230.
Facebook esemény: Hivatkozás
Telefon: +36 (66) 218370
Kategória: Egyéb » Rendezvény
Időpont: 2018. június 06. (szerda) 17:00 - 18:00
40 éve tért haza a Magyar Szent Korona című előadás

Kapcsolódó oldalak


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!