Arany-busz 200

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére készítet vándorkiállítása egy buszban berendezve, egy éven keresztül járja az országot. A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült, egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. A beépített digitális eszközök lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is.

A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy csoportok csak előzetes, időpont egyeztetés alapján látogathatják a buszt. Kérjük, egyeztessenek időpontot a könyvtárban!

A kiállítás ingyen látogatható!

Az esemény részletesen

Helyszín: Határ Győző Városi Könyvtár (Hősök út felőli parkoló)
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 230.
Facebook esemény: Hivatkozás
Telefon: +36 (66) 218370
Kategória: Egyéb
Időpont: 2018. április 24. (kedd) 08:00 - 18:00
Arany-busz 200

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás