Pünkösdi Félhalmi Nagyhalfogó Horgászverseny

Nevezési határidő: május 14. péntek 12:00 (Nevezni a KHESZ Székházában személyesen, telefonon a 66/328-945-ös telefonszámon munkaidőben, illetve e-mailen a verseny@khesz.hu címen lehetséges). A részvétel korlátozott. A versenybe 80 csapat nevezését tudjuk elfogadni! A nevezés elfogadásának feltétele az érvényes horgászathoz szükséges okmányok megléte, mely a helyszínen ellenőrzésre kerül. Határidő utáni és helyszíni nevezést a fokozott érdeklődés miatt nem áll módunkban elfogadni. (A KHESZ által kiadott – a holtágra nem szóló – különböző típusú éves területi jegyeket a verseny idejére elfogadjuk). A verseny nyílt, megyén belüli és kívüli, valamint külföldi versenyzők jelentkezését egyaránt elfogadjuk a versenykiírás feltételeinek elfogadása mellett.

Nevezési díj: 6 000 Ft/csapat, mely díjat csekken, átutalással kérünk legkésőbb 2021. május 14. péntek 12 óráig befizetni. Csekk kérhető a KHESZ irodájában, vagy egyeztetés alapján postán is. (csekken és átutalásnál kérjük közleményként feltüntetni: „Pünkösdi Félhalmi nevezési díj”) A nevezési díj helyszíni regisztrációkor történő befizetését kérünk előzetesen a nevezéskor jelezni. Számlaszám: OTP 11733003-20030188

Találkozó: május 21. péntek. 10-11:15-ig a Félhalmi „ötös” holtág végén a Körösvidéki Sporthorgász Egyesület horgásztanyájának udvarán (a büfénél).

Díjazás: a verseny első három helyezettje serleget és érmet kap. A verseny I-V. helyezettjei pénzdíjban részesülnek. A legnagyobb halat kifogó csapat különdíjban részesül.

Verseny lebonyolítása, és szabályai:

Program:

2021. május 21. péntek

- horgászhelyek sorsolása: 11:15,
- kisorsolt helyek elfoglalása 11:30-12:00,
- verseny (etetés) kezdete: 12 óra,

2021. május 23. vasárnap

- verseny vége: 10 óra
- eredményhirdetés 11:00 óra (a holtág végén a horgászanya-büfé udvarán).

  • a versenybe két fős csapatok jelentkezését várjuk.
  • a versenycsapatok részéről mindennemű horgászattal kapcsolatos tevékenységet kizárólag az adott csapat két tagja végezhet.
  • a versenyzők előre sorsolt helyeken (horgászállásokon) versenyeznek. A sorsolás – a nagyszámú csapat jelentkezése miatt, a korábbi évek tapasztalatai alapján a gyors helyfoglalás érdekében – a jelentkezési sorrend alapján a versenycsapat létszám által meghatározott számsorból számhúzással történik, a húzott számok az előre elkészített helyfoglalási táblázat (véletlenszerűen meghatározott helyfoglalási rács) alapján határozzák meg a horgász helyet.
  • az értékelésbe kizárólagosan az élve mérlegelt méretkorlátozott és tilalmi idővel védett (napi darabszám korlátozással szabályozott) hal számít be méretkorlátozásra tekintettel. A rendezők a mérlegelést folyamatosan végzik, (visszahelyezés esetén matrac, fertőtlenítő használata javasolt) a mérlegelésig a kifogott hal tárolása kíméletesen, a hal méretének megfelelő szákban, pontyzsákban, pányvázva történhet.
  • az eredménybe a csapatok által kifogott hal összsúlya grammban kerül beszámításra, (holtverseny esetén a versenybírók állásfoglalása alapján a kifogott halak darabszáma, vagy a legnagyobb egyedsúlyú kifogott hal dönt.)
  • a versenyen horgászni versenyzőnként két horgászbottal, minden nemű szabályos horgász készséggel és módszer alkalmazásával lehet (feeder, bojlis készség, match stb.)
  • ­a verseny partról történik, csónak, etetőhajó, egyéb – nem partról horgászkészség által bejuttatott – etetésre használt vízen úszó eszköz használata tiltott.
  • a versenyszabályokat, a KHESZ Helyi Horgászrendjét és a MOHOSZ Országos Horgászrendjét be nem tartó csapatok a versenyből azonnal kizárásra kerülnek
  • a versenykiírásban nem szabályozott, egyedi kérdésekben a versenyszervezők állásfoglalása a mérvadó.

A versenyben résztvevő nagyszámú csapat miatt a verseny alkalmával a Félhalmi ötös holtág teljes szakasza lezárásra kerül.

FIGYELEM! A fokozott érdeklődés miatt az a csapat, aki a versenybe nevezett, de a verseny regisztrációkor, majd a versenyen nem jelenik meg, nem vesz részt, illetve ezt előre legkésőbb a verseny kezdetét megelőző nap 12 óráig a KHESZ felé az itt megadott hivatalos elérhetőségeken nem jelzi, az a csapat, illetve a csapat tagjai (külön-külön más csapatot alkotva) a 2022. évi versenyen nem nevezhetnek! Egyéb vis maior esemény bekövetkezte miatt meg nem jelent csapat következő évi nevezéséről a Verseny Bizottság dönt!

Információ:
Fehér Csaba +36 (30) 498-49-27 halászati őr (versenyszervező)
Varjú Tibor +36 (30) 286-8404 halászati őr (versenyszervező)

Az esemény részletesen

Helyszín: Félhalmi holtág „ötös” szakasza (a holtág horgásztanyák felőli végétől)
Cím: 5500 Gyomaendrőd,
Facebook esemény: Hivatkozás
E-mail: info@khesz.hu
Kategória: Egyéb
Időpont: 2021. május 21. (péntek) 10:002021. május 23. (vasárnap) 12:00

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás