Arany-busz parkol a Határ Győző Városi Könyvtár előtt

admin képe
Beküldés: 2018/04/24 - 14:14 | Frissítés: 2018/04/24
Szerző: admin
Cikkek: 

Gyomaendrődre érkezett az Arany 200 busz.
Egy busz belsejében öltött testet az a vándorkiállítás, mely Arany János életét és költészetét mutatja be interaktív formában.
A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából hozta létre a rendhagyó kiállítást, mely nem csak a busz belsejére korlátozódik: a jármű falán Toldi története elevenedik meg.

Az Arany-busz külsején a Toldi képeit láthatjuk

A busz utasterébe lépve versekkel, képekkel és relikviamásolatokkal találkozhatunk, melyek segítenek megismerni Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét.

Az interaktív kiállítás látványosan mutatja be Arany életművét

Digitális eszközök, valamint érintőpanelek teszik még izgalmasabbá, látványosabbá az amúgy is gazdag és informatív tárlatot. Az élményközpontú oktatás segíti az információ elsajátítását az iskolások számára. Kvízzel tesztelhetjük szókincsünket, hallgathatunk verseket, sőt akár rappelt Arany-szövegeket is.

Az interaktív kiállítás látványosan mutatja be Arany életművét

Manuális játékokkal is igyekeztek izgalmassá tenni a kiállítást, így például egy erőkar segítségével összemérhetjük erőnket Toldiéval. Az erőnk mellett irodalmi tudásunkat is próbára tehetjük, például a Családi kör versszakainak sorba rendezésével.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás