Hozzászólások

Harang Feszt II.

Beküldő: Ványai Ricsike - Beküldés időpontja: 2 nap 4 óra

Dj Seladi barátom! Mi a franc, volt ez a hétvégén?
A barátnőmmel csak a füstöt nyeltük egész este, vagy ha nem volt füst akkor minden sötétségbe borult a színpadon. A fellépőket ezáltal nem is lehetett nagyon látni. A Hangtechnika a BSW -nél nem volt! Attól féltem, hogy a srácok el fognak menni. Nem próbáltatok ki előtte a cuccot hogyan szól? A sátor és a színpad 1000 -km-es távolságra volt egymástól! Falunapokon van ilyen elrendezés! Szerintem a tavalyi bulit 1000x jobban összehoztad, mint most ezt! A buli jó volt, de összességében olyan volt mintha otthon az udvaromon hallgatnám a zenét és közben égetem a gumit, hogy ne lássak semmit de azért néha felkapcsolom a villanyt, hogy lássam anyámat, aki engem bámul a szúnyoghálós ajtón keresztül, hogy már megint mit csinálok odakint.


Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 nap 21 óra

Ismét bedöngetünk a Kőrösi Csomaiaknak. A szabadstrand ingyenes. A rendezvényen kívül nincsen zenei szolgáltatás, mint más nyári turisztikai helyeken. Ahol a parti szabad!


Sport

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 nap 4 óra

A 2021-es tokiói olimpián is hoztak aranyat kajakozóink. A járványos időkben nehezebb volt a felkészülés, sportlétesítmények nem nyithattak ki, kijárási korlátozások voltak. Még a Formulát is nézők nélkül tudták rendezni. Elkellett a maszkhasználat. Miközben a 'maradj otthon' kampányok alatt súlygyarapodás lépett fel a népességben. Támogatni szükséges a szabadidősportot, a csapatbajnokságok nemzeti jellegét. Nemcsak a futballra nézve, bár ők hoztak jó eredményeket az EB-n és jobban teljesítettek a Nemzetek ligájában. Idén meg újra a vizes FINA elé nézünk. A mozgás rekreációs folyamat minden korosztály számára. Látogass egy szabadtéri fitneszparkba. Powerade!


Gyermeknap

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 1 hónap 2 nap

Lehetett volna a ligetben, sportcsarnoknál, vásártéri ltp. játszótéren vagy az október 6-nál is. A Vodiáner park nem rendezvényhelynek való.


Gólyafészek (Körös Látogatóközpont, Gyomaendrőd)

Beküldő: Somi - Beküldés időpontja: 1 hónap 6 nap

Fentebb jelezte a kamera üzemeltetője: "Az élő közvetítésben előfordulhatnak technikai hibák."


Beküldő: Sámuel Zsuzsanna - Beküldés időpontja: 1 hónap 1 hét

Nem működik a kamera.


Beküldő: Molnar Imre - Beküldés időpontja: 2 hónap 3 nap

Nagyon meglepődtem mikor feltűnt eme kamera a gólyakamerák oldalon!A szemben látszó iskolában voltam felső tagozatos.Üdvözlettel


Ön miben lát elsődlegesen fejlődési lehetőséget Gyomaendrőd számára az elkövetkezendő években?

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 1 hónap 1 hét

2007ben szűnt meg állandó munkahelyem. Foglalkozásból kieső állományban rehabilitációs járulékban részesültem. 5 év után a kormány elvette ezt a segélyszolgáltatást. A munkaügyre mentem jelentkezni. Nem vettek fel. Csak idénymunkában dolgozom.


Giccsadót az utcakép elcsúfításáért

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 1 hónap 3 hét

Újabb felvillanást keltett, szintén a Fő úton a Luna bisztró helyén Istanbul bár. Nem is azért, mert bemegy valaki például kebabért, hanem mert a török zászlókat az utcára tűzték fel. Ez igazán maradhatott volna benn az épületben. Magyar nemzeti ünnepeinket eltorzítja az oszmán jelkép kirakata.


Karbantartás miatt a termálkút nem üzemel!

Beküldő: Mária Oláh - Beküldés időpontja: 1 hónap 3 hét

Ez érinti a fürdőt is?


Állások Gyomaendrődön

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 1 hónap 4 hét

Elektronikai cég műanyag alkatrészek szereléséhez munkaerő felvételt hirdet 1350 Ft óradíjban, 40%-os éjszakai pótlékkal. Bruttó 300 000 forint feletti éves cafeteria.
Jelentkezés: hr.hungaria@rafi-group.com


XXIII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 2 hónap 1 nap

2 év után ismét május 1-én kerülhet megrendezésre a sajtfesztivál. Idén februárban visszautalták a családoknak a járulékokat. Várjuk őket majálisunkra is! Hogy jó időben te sem maradj otthon


közösségépítés

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 2 hónap 1 hét

A XXI. században a légszennyezés globális problémává vált. A fosszilis energiát használó autók, a szálló por és a nitrogén dioxid gyulladást okoz a tüdőben, melynek következménye az asztmás és érrendszeri megbetegedések. Az Európai Közegészségügyi Szövetség célja egészségesebbé tenni a városokat. Ezt főként a közlekedéspolitikában elért eredményekben mérik. 2028-ra felszámolnák az új dízel és benzinüzemű járművek gyártását.


XXIII. Nemzetközi Volkswagen találkozó

Beküldő: Gáspár István - Beküldés időpontja: 2 hónap 2 hét

Érdeklődnék hogy T3 as VW transporter lakóautóval is lehet menni az aug 1-4 ig tartó rendezvényre?


Időközi választás

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 1 óra

Lakossági fórumot tartott Földesi Mihály a békés megyei Pénzügyi Bizottság vezetője. A MI Hazánk pártlistáján indul a 2-es számú választókerületben. Elsőkörben mutatkozhatott be az itt lakóknak, hiszen a mozgalom a 2018-as országgyűlési választások után jött létre. Fontosnak tartja a termőföldeink és vizeink készleteit, a turizmust. Elkötelezett a nemzet iránt határon innen és túl. Szervezeti úton segíti a rászoruló családokat. Kiáll a tanári életpályamodell megbecsülése mellett és a korrupció visszaszorításában.


Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 8 hónap 2 hét

Gajdosék a gyomai piacon. A szakadt Jobbikból az EU-s kezdeményezések pártjára lépett Márky Zaj és társai alakított Mindenki Magyarországa mozgalom. Amikor az UNIO migránssal és klímaadóval sújtaná a magyar lakosságot, nem léphetünk le szkeptikusság nélkül. Egykorábban a Jobbikosok Kék zászlót égettek, most kék színben terjesztenek megújító terveket.


Városfejlesztés

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 1 hét

A digitalizáció egyre nagyobb szerepet tölt be az egyéni, mind az üzleti életben. Segítségével feladatainkat gyorsabban és eredményesebben tudjuk menedzselni. Startup cégek alakíthatók, ahelyett hogy az állami támogatások elnyomnák a megszerezhető valós jövedelmet. Még a mezőgazdasággal foglalkozók számára is nyitnak új távlatokat a digitális megoldások. A jövőben a könyvelői munkacsoport egy szűkebb, de nagyobb hálózati térben dolgozik. Az informatikai rendszerek elvégzik a költségvetést, megkönnyítik a számlázásokat. A MEGOLDÁS MOZGALOM ehhez kínál hatékony együttműködési platformot. Ha te is így szeretnéd, nyomj egy Entert.


A szivárványos tender

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 4 hét

A 2022-es országgyűlési választásokkal egyidejűleg népszavazást állítanak a gyermekvédelmi törvényre. Keresztény nemzetben egyértelmű, hogy kiskorúak genderideológia mentes környezetben nevelkedjenek. Neoliberális alapú országokban azonban LMBTQ propagandák szorgalmazzák a gyermekek nemi identitását célzó programokat. Különféle médiatartalmakkal közlik, hogy a biológiai megszületés nem tart örök érvényt sem fiúra sem lányra. Magyarországon a köznevelési intézményekben tiltott az ilyen típusú foglalkozások megtartása. Az Európai Unió elfogadónak és multikulturális értéknek tartja a transzgenetitást. Április 3.-án ezért nemmel szavazunk a támogatottságra.


Közmunka fizetés

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 4 hónap 3 hét

Úgy húszezer forintnyival emelkedett az elmúlt 10 évben a közmunkásbér. A fizetés nagyon kevés, csak felét érik el a minimálbérnek. A 20-as év járványos időszakában többen estek a közfoglalkoztatási program keretébe, mert munkahelyüket elveszítették. 2022-ben a fiatalok SZJA mentességet kapnak, és a családok is visszakapnak az előző évben befizetett adójukból.


Mi Hazánk - Lakossági fórum

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 5 hónap 3 hét

A mozgalom munkaügyi kabinetje kiáll a dolgozók védelmében. A munkáltatói magatartás érdekében olyan cégek felelősségére épít, amelyek nem kizsákmányolásra specifikálnak. A megváltozott munkaképességű embereket csupán a támogatások beérkezéséig alkalmazzák, illetve rossz munkakörülmények között. A régióban a mezőgazdaság és építőipar, valamint a vendéglátás területén gyakoriak a munkajogi problémák.


Újévi mutyi

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 6 hónap 2 nap

2022 a nyugdíjasok éve lesz. Ezt is megéltük! Ez esztendő novemberében 80 ezres prémiumot kaptunk. Februárban az 5%os emelés mellett 2 havi folyósításban részesülnek a nyugállományban lévők. A szép korúak összességében így 14 havi elszámolásban javadalmazottak. Fontosnak tartom a tüzifa áfacsökkentést is az otthon melege program jóvoltából. A nyugdíjkorhatár miért előre megy és nem hátra?
60 éves nő és 65 éves férfi.


Bérmunkás

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 7 hónap 3 hét

Teherautó sofőrként a Drávit fuvarszolgnál szállítmányoztam. Az Áfa deflációval lecsökkent a beszállítói tétel, csak logisztikai munkát láttak el. Megszűnt az állásom. Írországba mentem dolgozni, ahol most kamionos hiány van. A nemzetközi forgalom viszont itt más. A telephelyen maradtam anyagmozgató.


Koronavírus terjedése - COVID-19

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 8 hónap 4 nap

Orvosok a tisztánlátásért társaság tartott közös fórumot az 56-os szabadságharcosok megemlékezése idején oltakozási témában. A 20.században az oltóanyag bevetése előtt eltűnt néhány járványt okozó fertőzés. Az ezredfordulóra már kiépült különböző betegségek definiálásának megváltoztatása. Ma már az influenza sem megfázásos tünetekkel jár. Vagy inkább Covid. Ellenére a kormány oltásra buzdít, melynek összetétele nem egészen ismert. Egyből 2-re, majd ismétlőt ajánl. Aztán ahány pandémiás hullám, annyi vakcinázás. Mert működik abban a pénzügyi köröket kiszolgáló gazdaságban, amely felvásárolta az egészségügyet. Szerencsére van néhány magánorvosunk, aki tudatában van mellékhatásainak következményében és vállalja az oltás be nem adatását. A munkahelyeken ne legyen kötelező az immunitási igazolás!


X. Főzzünk, együnk, fürödjünk együtt! - „Cégek” és családok főzőversenye

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 8 hónap 3 hét

Idén sem maradt otthon a családi fazék. Februárban pedig visszakapják befizetett adójukat a családok és 200 ezres a bérminimum. Hogy még több finomság kerüljön a lábasba. Mindaddig Stop Gyurcsány!


Infokommunikáció

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 9 hónap 1 nap

Fejlesztés alatt áll a vezetékes Vodafone hálózat. A lakosságot nem értesítik a munkáról. Szeptembertől több napon át kapcsolják le a szolgáltatást. Gyomaendrőd 5. kerületében időközben nincs TV, Net, telefon. Nem lehet home officeban dolgozni. Erre mit mond a 1270-es gép!


22. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 9 hónap 4 nap

Igen, megrendezték a következő sajt és túró fesztivált. Nem a tavalyit, hanem a 2021-es rendezvényt kellett megszervezni a tavaszi járványügyi fennakadások miatt. A területen azóta felújításokat végeztek, hogy alkalmasabb legyen a vendégek fogadására. Ne sárba csoszogjunk. Egyébként a korábbi Hősök útján tartott programok gyengébbek voltak és jobban akadályozták a közlekedést. Ha sajtárusok elkülönítve bár, de kiemelve voltak látogathatók az udvarban. A termékvásárlók így nem értek össze az italozó pultok sorával. Könnyebb volt átsétálni. A Hooliganst kedvelik, ezért jönnek Gyomaendrődre és játszott új albumáról. Még vasárnap estére is zúgott a rock, meg punkok is eljöttek. Az más irány. Hát sajtfej, a Halfőző tényleg unalmas!


Beküldő: sajt lilahagymával - Beküldés időpontja: 9 hónap 5 nap

Csak ennyire futotta? Nem az volt, hogy a vírus miatt elmaradt 2020-as sajt rendezvény költsége is megy a mostani rendezvénybe? ha meg nem így volt és csak egy pletyka volt akkor is csak ennyire telet? Tudom lerágott csont, de a környező városok rendezvényei miért sikeresebbek, mint az itteni rendezvények? Csak van valami oka annak, hogy ennyire nem működnek a gyomaendrődi rendezvények.

Hol voltak a sajt árusok? 2 nap után megtudtam, hogy a járási hivatal udvarába pakolták be őket. Róluk szólna a rendezvény és őket dugják el a kilátogató vendégek elől. Régebben 60 árus volt most csak 20 árus a videóban elhangzottak szerint. Miért volt akkor több árus, mint most?
A „rendezvénytér” ezért lett felújítva nagyon sok pénzből, hogy alkalmatlan legyen a helyszín a rendezvények lebonyolítására? Egy apró udvarba lettek beszorítva az árusok. Biztos volt nagy forgalmuk főleg úgy, hogy az emberek többsége nem is tudta, hogy hol vannak az árusok.

A Koncertek sem voltak annyira nagy durranások, hogy tömeget mozgassanak meg. Ezek az előadó művészek, lépnek fel majdnem minden évben és az embereknek ez kezd kicsit unalmassá válni. Egy darabig jó, de mikor majdnem minden éveben valamilyen gyomai rendezvényen fellépnek akkor kezd ellaposodni a dolog. Nem kellene más irányba menni és más előadókat is meghívni?

A kukákat mikor ürítették? Napközben és este a szemetet nem lehet kidobni mert minden egyes kuka megvolt telve. Délben szerettem volna kidobni egy papírt, de nem tudtam. Aznap este megint szerettem volna kidobni egy papírt, ugyan ott, de látom a kukában ugyan az a szemét volt benne, ami már láttam délben (egy játéknak a doboza). A kihelyezett kukákat minimum 2-3 óránkét üríteni kellene.

Ennek a rendezvénynek is az lesz a sorsa, mint az endrődi Halfőzőnek lassan, de biztosan kezd megszűnni.


XXII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 9 hónap 1 hét

Két év kihagyás után sikerült megrendezni a sajtok vásárát és 4 napos zenés programját. Ugyan 2010 után növekedett a kisgyerekes szülők száma, vannak családok akik nem vehettek részt benne. Ezalkalomból a Republik jótékonysági koncertet adott az előestén. Visszatérő kedvenc a Hooligans, és a záróestén a punkot is magába húzó Mudfield lépett fel. Kár a pálinkáért!


Farkas Zoltán Illésné

Beküldő: Kriszt László - Beküldés időpontja: 10 hónap 3 nap

Kérem a Tisztelt Képviselő Asszonyt, hogy tekintse meg a Csillagos utca 11-el szembeni ingatlant!

Köszönettel: Kriszt Jászló


Tótka Sándor olimpiai bajnok ünnepélyes fogadása

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 10 hónap 4 nap

Gyomaendrődön nem lenne menedzsere. A fővárosban megvan a nagy volumenű sportolóhoz szükséges komforttámogatás. Most vehetne Gyomán villát, de fiatal, ráér 10-15 év múlva, amikor családot alapítana, addig is gyűjt még. Ha itt maradt volna, dolgoznia is kellene. Szerencsére nem regisztrált a munkaügyön. Betonozni nem, de vizet keményen tud lapátolni. Soha rosszabat!