Hozzászólások

Mi Hazánk - Lakossági fórum

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 1 hét 3 nap

A mozgalom munkaügyi kabinetje kiáll a dolgozók védelmében. A munkáltatói magatartás érdekében olyan cégek felelősségére épít, amelyek nem kizsákmányolásra specifikálnak. A megváltozott munkaképességű embereket csupán a támogatások beérkezéséig alkalmazzák, illetve rossz munkakörülmények között. A régióban a mezőgazdaság és építőipar, valamint a vendéglátás területén gyakoriak a munkajogi problémák.


Újévi mutyi

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hét 1 nap

2022 a nyugdíjasok éve lesz. Ezt is megéltük! Ez esztendő novemberében 80 ezres prémiumot kaptunk. Februárban az 5%os emelés mellett 2 havi folyósításban részesülnek a nyugállományban lévők. A szép korúak összességében így 14 havi elszámolásban javadalmazottak. Fontosnak tartom a tüzifa áfacsökkentést is az otthon melege program jóvoltából. A nyugdíjkorhatár miért előre megy és nem hátra?
60 éves nő és 65 éves férfi.


Bérmunkás

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 2 hónap 1 hét

Teherautó sofőrként a Drávit fuvarszolgnál szállítmányoztam. Az Áfa deflációval lecsökkent a beszállítói tétel, csak logisztikai munkát láttak el. Megszűnt az állásom. Írországba mentem dolgozni, ahol most kamionos hiány van. A nemzetközi forgalom viszont itt más. A telephelyen maradtam anyagmozgató.


Koronavírus terjedése - COVID-19

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 2 hónap 3 hét

Orvosok a tisztánlátásért társaság tartott közös fórumot az 56-os szabadságharcosok megemlékezése idején oltakozási témában. A 20.században az oltóanyag bevetése előtt eltűnt néhány járványt okozó fertőzés. Az ezredfordulóra már kiépült különböző betegségek definiálásának megváltoztatása. Ma már az influenza sem megfázásos tünetekkel jár. Vagy inkább Covid. Ellenére a kormány oltásra buzdít, melynek összetétele nem egészen ismert. Egyből 2-re, majd ismétlőt ajánl. Aztán ahány pandémiás hullám, annyi vakcinázás. Mert működik abban a pénzügyi köröket kiszolgáló gazdaságban, amely felvásárolta az egészségügyet. Szerencsére van néhány magánorvosunk, aki tudatában van mellékhatásainak következményében és vállalja az oltás be nem adatását. A munkahelyeken ne legyen kötelező az immunitási igazolás!


Időközi választás

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 5 nap

Gajdosék a gyomai piacon. A szakadt Jobbikból az EU-s kezdeményezések pártjára lépett Márky Zaj és társai alakított Mindenki Magyarországa mozgalom. Amikor az UNIO migránssal és klímaadóval sújtaná a magyar lakosságot, nem léphetünk le szkeptikusság nélkül. Egykorábban a Jobbikosok Kék zászlót égettek, most kék színben terjesztenek megújító terveket.


X. Főzzünk, együnk, fürödjünk együtt! - „Cégek” és családok főzőversenye

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 1 hét

Idén sem maradt otthon a családi fazék. Februárban pedig visszakapják befizetett adójukat a családok és 200 ezres a bérminimum. Hogy még több finomság kerüljön a lábasba. Mindaddig Stop Gyurcsány!


Infokommunikáció

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 2 hét

Fejlesztés alatt áll a vezetékes Vodafone hálózat. A lakosságot nem értesítik a munkáról. Szeptembertől több napon át kapcsolják le a szolgáltatást. Gyomaendrőd 5. kerületében időközben nincs TV, Net, telefon. Nem lehet home officeban dolgozni. Erre mit mond a 1270-es gép!


22. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 3 hónap 3 hét

Igen, megrendezték a következő sajt és túró fesztivált. Nem a tavalyit, hanem a 2021-es rendezvényt kellett megszervezni a tavaszi járványügyi fennakadások miatt. A területen azóta felújításokat végeztek, hogy alkalmasabb legyen a vendégek fogadására. Ne sárba csoszogjunk. Egyébként a korábbi Hősök útján tartott programok gyengébbek voltak és jobban akadályozták a közlekedést. Ha sajtárusok elkülönítve bár, de kiemelve voltak látogathatók az udvarban. A termékvásárlók így nem értek össze az italozó pultok sorával. Könnyebb volt átsétálni. A Hooliganst kedvelik, ezért jönnek Gyomaendrődre és játszott új albumáról. Még vasárnap estére is zúgott a rock, meg punkok is eljöttek. Az más irány. Hát sajtfej, a Halfőző tényleg unalmas!


Beküldő: sajt lilahagymával - Beküldés időpontja: 3 hónap 3 hét

Csak ennyire futotta? Nem az volt, hogy a vírus miatt elmaradt 2020-as sajt rendezvény költsége is megy a mostani rendezvénybe? ha meg nem így volt és csak egy pletyka volt akkor is csak ennyire telet? Tudom lerágott csont, de a környező városok rendezvényei miért sikeresebbek, mint az itteni rendezvények? Csak van valami oka annak, hogy ennyire nem működnek a gyomaendrődi rendezvények.

Hol voltak a sajt árusok? 2 nap után megtudtam, hogy a járási hivatal udvarába pakolták be őket. Róluk szólna a rendezvény és őket dugják el a kilátogató vendégek elől. Régebben 60 árus volt most csak 20 árus a videóban elhangzottak szerint. Miért volt akkor több árus, mint most?
A „rendezvénytér” ezért lett felújítva nagyon sok pénzből, hogy alkalmatlan legyen a helyszín a rendezvények lebonyolítására? Egy apró udvarba lettek beszorítva az árusok. Biztos volt nagy forgalmuk főleg úgy, hogy az emberek többsége nem is tudta, hogy hol vannak az árusok.

A Koncertek sem voltak annyira nagy durranások, hogy tömeget mozgassanak meg. Ezek az előadó művészek, lépnek fel majdnem minden évben és az embereknek ez kezd kicsit unalmassá válni. Egy darabig jó, de mikor majdnem minden éveben valamilyen gyomai rendezvényen fellépnek akkor kezd ellaposodni a dolog. Nem kellene más irányba menni és más előadókat is meghívni?

A kukákat mikor ürítették? Napközben és este a szemetet nem lehet kidobni mert minden egyes kuka megvolt telve. Délben szerettem volna kidobni egy papírt, de nem tudtam. Aznap este megint szerettem volna kidobni egy papírt, ugyan ott, de látom a kukában ugyan az a szemét volt benne, ami már láttam délben (egy játéknak a doboza). A kihelyezett kukákat minimum 2-3 óránkét üríteni kellene.

Ennek a rendezvénynek is az lesz a sorsa, mint az endrődi Halfőzőnek lassan, de biztosan kezd megszűnni.


XXII. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 4 hónap 1 nap

Két év kihagyás után sikerült megrendezni a sajtok vásárát és 4 napos zenés programját. Ugyan 2010 után növekedett a kisgyerekes szülők száma, vannak családok akik nem vehettek részt benne. Ezalkalomból a Republik jótékonysági koncertet adott az előestén. Visszatérő kedvenc a Hooligans, és a záróestén a punkot is magába húzó Mudfield lépett fel. Kár a pálinkáért!


Farkas Zoltán Illésné

Beküldő: Kriszt László - Beküldés időpontja: 4 hónap 3 hét

Kérem a Tisztelt Képviselő Asszonyt, hogy tekintse meg a Csillagos utca 11-el szembeni ingatlant!

Köszönettel: Kriszt Jászló


Tótka Sándor olimpiai bajnok ünnepélyes fogadása

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 4 hónap 3 hét

Gyomaendrődön nem lenne menedzsere. A fővárosban megvan a nagy volumenű sportolóhoz szükséges komforttámogatás. Most vehetne Gyomán villát, de fiatal, ráér 10-15 év múlva, amikor családot alapítana, addig is gyűjt még. Ha itt maradt volna, dolgoznia is kellene. Szerencsére nem regisztrált a munkaügyön. Betonozni nem, de vizet keményen tud lapátolni. Soha rosszabat!


Fizetés

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 4 hónap 4 hét

A minimálbér 200 000 forintra emelésével indítaná a 2022es évet a gazdasági operatív törzs. Erről a kormány a nyáron közétett nemzeti konzultációban is kéri a véleményüket. https://liganet.hu/10960-minimalber-2022-megkezdodtek-a-hattertargyalaso...


II. Cseppke hagyományőrző családi nap

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 5 hónap 1 hét

Lángos és kürtős kalács éppen vacsora időben. A többi meg a Bobita büfében. Ingyenes koncertek. Családi programok, ahol szükséges a gyermekvédelmi törvény mondanivalója. A liberálok, akik a családellenes genderizmus mellé álltak, nem kellenek ide.


Beküldő: clown - Beküldés időpontja: 5 hónap 1 hét

Nem volt kaja!!! Elfogyott a kaja!!! Milyen szervezés ez? Nincsen elegendő kaja és pia készleten? A gyomai vendéglátósok, nem pakolhattak ki? Minek kell a vidéki ide? Kinek az ismerősei voltak ezek? Nagyon sok itt a kérés. Hangosítás is milyen volt ?? ez lenne a profi csapat? 100 Folk celsius koncert alatt majdnem végig sípolt a hangtechnika :( élvezhetetlenné vált a koncert :(
Kellemetlen és rossz élményekkel tértünk haza :(
A fideszes propaganda szöveg nem kell az óvodai rendezvényekre!


Beküldő: sandor ludanyi - Beküldés időpontja: 5 hónap 2 hét

mennyi a belepo astrandra


Beküldő: sandor ludanyi - Beküldés időpontja: 5 hónap 3 hét

ingyenes lesz a koncert


Társkereső

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 5 hónap 2 hét

Rohanó világban a párkapcsolati kultúra esetenként ideáltalan és jövőkép nélküli. A házasság intézménye dezintegrálódott, a családi értékrendet gazdasági érdekhálózatok gyengítik. A keresztény kultúra helyett liberalizált hűség nélküli életmodell vonalazódott.
http://www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/Pedaggiai_pszicholgia_jegyzet_vo...


Gyorsétkezde

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 5 hónap 3 hét

A volt Pavilon diszkó pizzériája sok kínálattal és csomagban ajándék üdítővel várja vendégeit. A Luna bisztró is nyitva, jó hamburger kapható. A Rivers pubban nincs pizza, az ételek drágák és nem adtak számlát.


A szivárványos tender

Beküldő: Czirmes György - Beküldés időpontja: 6 hónap 5 nap

Az egész világ megbolondult kezdve az EU-val. AZ EU eredetileg sem egy demokratikus szervezet, mert a nem 55o Milliós lakosság dönt hanem 27 Kormányfő.
Tehát az EU-t kellene átalakítani "nép köztársaságává" Akkor az ilyen kóbor és meleg fogadtatású ötletek még napvilágot sem látnának.


43. Cibere Gyereknap

Beküldő: Clown - Beküldés időpontja: 6 hónap 2 hét

Tűző napon gyermek programot rendezni? 13:00 -kor intenzív napsugárzás van. Ki vagy kik találták ki ez az időpontot? Régebben délután kezdődött és estig tartott a rendezvény. Gondolkozni is kellene néha.


Zenés estek

Beküldő: Weigertné Gubuc... - Beküldés időpontja: 6 hónap 3 hét

Kedves Anonim! Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a fent említett programot nem Gyomaendrőd Városa, hanem egy, a városban évtizedek óta működő civil szervezet valósította meg. A megvalósított program a Szent Iván éji néphagyományok ápolását, fennmaradást volt hivatott biztosítani. A szervezők célja, nem könnyűzenei fesztivál szervezése volt, hanem a magyar kulturális értékek megőrzése. Mind a szervezésében, mind a lebonyolításában a civil szervezet tagjai vettek részt, saját szabadidejüket áldozva. Kommentjéből azt érezzük, valószínűleg Ön nem tartozott a célközönség közé! Ami egyáltalán nem probléma, de kérem tartsa tiszteletben a kulturális élet sokszínűségét, valamint azt, hogy bárkinek lehetősége van rendezvényt szervezni, olyat, amilyet szeretne, ha van hozzá megfelelő forrása. Szervezőként úgy érezzük, hogy munkánk nem volt hiábavaló, rendezvényünk sikeres volt, hisz a mosolygós gyermekarcok, vidám, felszabadult családok látványa, a rendezvény jó hangulata, a környező településekről érkező vendégek köszönete mind ezt igazolja.


Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 6 hónap 3 hét

Gólyaláb meg Suttyomba. A Csík zenekarral indítja a nyarat a gyomaendrődi városi bagázs. Szemben Dévaványán pediglen nemcsak néhány órára, de 3 napra is szól a városi rendezvény. Jönnek oda Gangxtáék, Kovalskyék és a Road metál is. Dj-ék a környéken: Hlásznyik, D session meg Groovehouse master. Úgy Körösladányban is több az érdeklődés a 90es évek retro diszkójára, mint Kozmix, Splash, DJ Náksi. Ugyanakkor fellép a Kárpátia, Mutfield zenekar is. Példát vehetne innen Gyomaendrőd rendezvénye. Van élet a Körösön túl!


Pixa a Harangban

Beküldő: András - Beküldés időpontja: 6 hónap 3 hét

A börtönviselt Ork építkezési vállalkozó mért áll fel a járdára a Mercedesével? Félti, hogy valami baja lesz a parkolóban? Szerintem hamarosan valaki részegen neki esik a biciklijével és oda lesz a szép fényezése.


Beküldő: Legolas - Beküldés időpontja: 6 hónap 3 hét

Múlt héten Moria bányáiból sok Ork feljött a felszínre :( Seladi találj ki valami mert így nem szívesen megyek át a város másik végéből.


Gyászos helyzet!

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 7 hónap 2 hét

A Zöld pokol Bár a gyülekezési helye, de bejárnak a csendes kiskocsmába is.


Poharelec László

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 7 hónap 4 hét

Blikk. Terasz nyit a Hídfő étteremnél, svédasztalos ételkinalattal. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendéget is fogadva.


Állások Gyomaendrődön

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 8 hónap 1 hét

Békés megye top vállalata, a Linamar munkatársakat keres békéscsabai telephelyére operátori munkakörbe. Munkába járáshoz céges busz biztosítása. Jó kereseti lehetőség, cafeteria és prémium juttatások. Visszahívás a 06 30 606 2214 telefonszámon.


közösségépítés

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 8 hónap 3 hét

Magyarországon jelenleg 20% körüli területet borít erdő. Az erdészek a fahasználat mellett gomba, gyógynövény, erdei gyümölcs, méz, valamint fűz és nádtermelést is végeznek. A nyugat-európai országokhoz képest hazánkban az erdőt mintegy 85%-ban a lombos fafajok alkotják. A változatos állomány sokszínű élővilágnak ad otthont. Az országos környezetvédelmi tanács célkitűzése, hogy 25-30%-ra növelje az erdős területek hányadát. A fásításban a tavalyi évben 86 településen 2 millió facsemetét ültettek el.


Egy nemzet egy beteg

Beküldő: anonim - Beküldés időpontja: 10 hónap 1 hét

Egy éve kisebb nyitási megszakítással, de javarészt zárva tartottak, vagy nem működhettek a kiskereskedelmi üzletek, legfőbbképpen a turizmus. A vendéglátó egységek csak házhozszállításra alkalmazhatók. A kormány újabb konzultációjában az újranyitásról kérdez. Online felmérésben ugyan, amely így nem minden magyar lakoshoz juthat el. Érzékeny pontja a védőoltáshoz kötött kezdeményezés is. A gazdaságnak működnie kell, melynek alapja a vendéglátóipar. Az oktatás, amely a hagyomány és a nemzeti értékek mellett a jövőt képezi, csak digitálisan nem fenntartható. Drágul az élelmiszer és nő az infláció, melynek hatásaként nem észlelhető a bérjövedelemből élők anyagi helyzetének mérséklődése. Idén is elmaradt a március 15.-ei megemlékezés. Amit hallunk, az hogy Elég a Lezárásokból!