Baba-Mama klub Gyomaendrődön

admin képe
Beküldés: 2011/01/13 - 15:44 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A klub kisgyermekes anyukák kezdeményezésére alakult meg, bárminemű anyagi támogatás nélkül. Többen voltunk, akik összejártunk; hol az egyikünk, hol a másikunk lakásában játszottak együtt a gyerekek. Felmerült a gondolat, hogy bővíteni kellene a kört, és egy állandó helyre csábítani a kicsiket és szüleiket heti néhány alkalommal. Nem akartunk a bölcsődék, óvodák konkurenciája lenni, csak helyet és időt biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik még otthon vannak az anyukájukkal.

2010 szeptemberében a Művelődési Házban béreltünk termet, majd októbertől egy állandó helyre költöztünk. Itt is saját zsebből fizetjük a bérleti díjat, s egyéb költségeket. Minden kedden és csütörtökön délelőtt találkozunk. A kicsik többsége 1,5- 2 év körüli, a legfiatalabb tagunk 2,5 hónapos, és jelenleg is van két várandós kismama köztünk. Körülbelül 10 állandó tagunk van, és még ugyanennyien vannak, akik eljönnek, ha idejük engedi. A gyerekek játszhatnak, az általunk hozott, otthon már megunt játékokkal, gyurmázhatnak, rajzolhatnak, zenét hallgatunk, énekelünk és mondókázunk velük. December elején már közösen készültünk az ünnepekre, díszítettük a termet. Mikuláskor ünnepséget rendeztünk, s néhányan még a 2010-es évet is itt búcsúztattuk. Idén többen bölcsődébe mennek, de számítunk új tagokra is. Heti 2 alkalommal az anyukáknak is jó kimozdulni otthonról és más anyukákkal (alkalmanként apukákkal vagy nagymamákkal) találkozni: beszélgetni, tapasztalatokat cserélni. Nagyon jó kis társaság alakult ki, szívesen járunk ide. A gyerekek is nagyon várják ezt a 2 alkalmat, hiszen igénylik a társakkal való játékot.

Továbbra is várunk minden kisgyermeket, és nagyon szívesen fogadunk bármilyen támogatást, hogy a klub működhessen, fejlődhessen.

Címünk: Gyomaendrőd, Kossuth út 8. Email: baba.mama@gmail.com

Kapcsolattartó: Pájerné Dékány Edit (Tel: 06302893570)
Kulik Zsuzsa


Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás