Biztató szezonkezdés a KSI-nél

KSI SE Gyomaendrőd képe
Beküldés: 2015/02/15 - 09:36 | Frissítés: 2015/05/05
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd
Cikkek: 

Kezdetét vette a 2015-ös versenyszezon a KSI Gyomaendrőd kajakosai számára. Igaz a vízreszállással, így a kajakozással még várni kell, de a szárazföldi felkészülés lassan a végéhez közeledik. A téli alapozás egyik záróakkordjaként rendezték meg Pakson a Héraklész Fizikai Felmérő Bajnokságot. Ezen a megmérettetésen mindenki számot adhat a hosszú téli edzéseken elvégzett munkájának az eredményességéről. Az itt elért eredmények alapján a versenyzők önmaguk tavalyi évhez képest elért fejlődésükről kaphatnak tájékoztatást. A kajakozás azonban egy kicsit más, ott tudni kell a lehető legjobb technikával evezni, gyorsan és kitartóan kajakozni. Egy kajakosra a vízen vár az igazi megmérettetés, az igazi próbatétel.
A fizikai felmérő versenyszámai nem a valódi kajaktudást realizálják, hanem a versenyző kiegészítő sportágakban való ügyességét, felkészültségét mutatják meg, de természetesen a nagyon fontos edzettségi állapotról is képet kapnak.

Fodor Napsugár, Kovácsné Kozma Diána, Gyetvai Csongor, Nagy Ágoston, Kalmár Lilla, Nagy Dominik, mögötte Kovács Gábor és Dékány Gergő.

Gyomaendrőd kajakosainak sosem volt erősségük a szinte gladiátori szintre fejlesztett, a kajaksporthoz már-már felesleges erőnlét. A város kajakosai, mint már számtalanszor bizonyították, inkább vízen tudnak kiemelkedő eredményeket produkálni. Jó példa erre Tótka Sándor, aki korosztályában a világ legjobb kajakosa volt, míg a magyar fizikai felmérőn nem tudott a legjobbak közé kerülni.
Ettől függetlenül minden idők legjobb eredményeivel tértek haza a KSI Gyomaendrőd kajakosai a fizikai felmérőről. Mintegy 21 fő vett részt a viadalon, sajnos az utolsó pillanatban három fő betegség miatt lemondta a részvételét. A KSI küldöttségéből végül hatan állhattak fel a dobogó valamely fokára. Mindenképpen fejlődött a csapat, hiszen tavaly ugyanitt ez három versenyzőnek sikerült.
A versenyszámok a következők: 12 perces futás (cooper), fél percig húzódzkodás nyújtón, egy percig lábemelés a bordásfalon és a legnagyobbaknak egy percig fekvenyomás súllyal.
Kiemelkedő eredményt ért el Nagy Dominik, aki a korosztályában mindenkit maga mögé utasított és megnyerte az összetett versenyt. Minden versenyszámában kiegyensúlyozottan és kiválóan szerepelt. Joggal vehette át az első helyért járó aranyérmet. A KSI kajakosai közül dobogóra állhatott még Fodor Napsugár, Dékány Gergő, Nagy Ágoston, Gyetvai Csongor és Kalmár Lilla is. Kalmár Lilla teljesítményénél meg kell jegyezni, hogy a tavalyi évben is és az idén is megnyerte a korosztálya futó versenyszámát. Sőt az idén nagyobb előnnyel győzött, mint tavaly.

Rau Mariann, Putnoki Tímea, Wágner Anna, Sági Aliz, Szigetvári Denissza, Kalmár Gábor, Szántó Milán, Fodor Bence, Rau Zsolt, Berta Bence, Nagy Kristóf, Fodor Attila, Gyetvai Máté, Oláh Zsombor, Fodor Napsugár, Kovácsné Kozma Diána, Gyetvai Csongor, Nagy Ágoston, Kalmár Lilla, Nagy Dominik, Kovács Gábor, Dékány Gergő.

A felmérőn még részt vettek és kitűnően helytálltak: Rau Mariann, Putnoki Tímea, Dékány Vanda, Wágner Anna, Sági Aliz, Szigetvári Denissza, Kalmár Gábor, Szántó Milán, Poják László, Fodor Bence, Rau Zsolt, Berta Bence, Nagy Kristóf, Fodor Attila, Gyetvai Máté, Oláh Zsombor
Gratuláció illeti meg a versenyzőket és edzőiket!
Felkészítők: Kovácsné Kozma Diána és Kovács Gábor
A fáradhatatlan segítők pedig ismét a szülők voltak.
Az eredmények alapján joggal bízhatnak a KSI-nél a tavalyinál is sikeresebb vízi versenyszezonban.

Cikk, fotó: Kovácsné Kozma Diána, KSI Gyomaendrőd edző

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás