Elkészült az Endrődi híd

Beküldés: 2010/06/05 - 22:29 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Végre mindkért sávban birtokba vehették az autósok az Endrődi hidat, ugyanis lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás. A kivitelezési munkálatokat az SK-2008 Konzorcium végezte a Strabag MML Kft. és a Közgép Zrt. részvételével, mintegy 1 milliárd 143 millió Ft beruházási költséggel. Míg a régi hídtest pályaszélessége 6,5 méter volt és kétoldalt 65 centiméter széles járdák szegélyezték, addig az új híd 8,5 méter pályaszélességgel, illetve kétoldali kerékpárúttal épült, így az új híd teljes szélessége 13,2 méter lett. A képviselőtestület döntése alapján a híd neve nemes egyszerűséggel Endrődi híd lett végül.
Az ünnepélyes díjátadóra azonban úgy látszik, egyelőre nem kerülhet sor, ugyanis a gyalogosok és kerékpárosok számára készült sávok le vannak zárva. Célszerűen, mivel hiányzik az a tervezett önkormányzati építésű kerékpárút, ami csatlakozna a híd gyalogossávjaihoz. Így aztán a gyalogosok és kerékpárosok a kevésbé biztonságos úttestet kénytelenek igénybe venni jelenleg az átkelésre.
Bár a munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás-átvétel is megtörtént, az ártérben hagyott, zsúfolásig pakolt szemetes konténer és mobil WC nem került elmozdításra (amint azt képeink is tanúsítják), így azokat az áradás során belepte a víz. A mobil WC felborult, ezzel fertőzésveszély kockázatát hordozva. Reméljük, az illetékesek mihamarabb cselekednek ez ügyben is.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó cikkek

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.