Évadzáró a Körös Kajaknál

Beküldés: 2014/11/25 - 12:00 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

November 22-én tartotta az egyesület hagyományos évadzáró ünnepi vacsoráját, melyen ünnepi beszédében köszöntötte a résztvevőket Toldi Balázs polgármester és Schmidt Gábor az MKKSZ szakmai bizottságának elnöke is.
Gellai Imre elnök ünnepi beszédében felidézte az idei év kihívásait, nehézségeit és sikereit. Köszönetét fejezte ki az egyesület támogatóinak, köztük Gyomaendrőd város önkormányzatának, Nagyné Perjési Anikó képviselő asszonynak, és az MKKSZ vezetőségének.
Kiemelte a közelmúltban megvalósult projekteket, melyek jelentős mértékben előmozdították a korszerű sportolási feltételek biztosítását. A Fűzfás-zugi Vízitelep és a Halász István Csónakház infrastrukturális és eszközfejlesztése mintegy 57 millió forintos pályázati támogatással és jelentős önerő biztosításával készült el.
Az egyesület méltán büszke arra, hogy a színvonalas nyári táborok, a sulizáró és sulikezdő sárkányhajós programok népszerűsége folytán 33 gyermek kapott kedvet a kajakozáshoz és csatlakozott szeptemberben az egyesülethez. Az ősz folyamán érkezett az ifjúsági korosztályhoz Homonnai Luca szarvasi kajakos, aki a II. Ifjúsági Olimpiai Játékokon ezüstérmet szerzett augusztusban.
Csőke Zsolt és Tóth Tibor edzők kiemelkedő szakértelemmel, nagy hivatástudattal végzik munkájukat, melyről Gellai Imre elnök elismerően szólt. A hagyományokhoz hűen az ünnepség során az edzők köszöntötték az újdonsült kis kajakosokat és jutalmazták az egyesület sportolóit teljesítményük alapján.

Körös Kajak Sportegyesület

Az utánpótláskorú versenyzők közül Tímár Krisztián és Varga Bence volt a legeredményesebb és legszorgalmasabb az idei év során. Tóth Tibor edző megköszönte a Masters versenyzőknek, hogy újra hajóba ültek, sok szép érmet és pontot szereztek az egyesületnek. A csapat tagjai: Kéri Virág, aki Masters Magyar Bajnok lett, ezüstérmesek: Tímár Tímea, Gyarmati Balázs, Litauszky Tibor, Hunya Péter Döntősök: Fülöp Gergő, Csőke Richárd, Tímár Richárd. Továbbá jutalomban részesült Lövei Fanni és Lövei Kitti, a Maraton Magyar Bajnokság 4. helyezettjei, Kovács László, aki a Főiskolás-Egyetemista Kajak-Kenu Világbajnokságon egy bronzérmet és egy 5. helyezést ért el, valamint Tótka Sándor, aki a Moszkvai Felnőtt Világbajnokságon aranyérmet szerzett a 4x200m-es váltó tagjaként.

„A világ változik körülöttünk és mi részesei vagyunk ennek a változásnak. Tótka Sanyi felnőtt ….” Így kezdte beszédét Gellai Imre elnök, amikor ünnepélyes keretek közt bejelentette, hogy az egyesület világbajnoki címet szerzett sportolója 2015-től a fővárosban folytatja tovább versenyzői pályafutását.

Sajtóközlemény Körös Kajak SE (Gyomaendrőd)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=gnnr2Pprt-0)

A jövő évi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon nem kisebb lesz a tét, mint a 2016-os Olimpiai Játékokra a kvóták megszerzése, ahol Sanyi esélyes résztvevő lehet a K2 200 méter és a K1 200 méter számban. Felkészülését a jövőben Pál Zoltán irányításával az angyalföldiek csoportjában folytatja tovább. A sportot illetően új otthona az Újpesti Torna Egylet Kajak-Kenu Szakosztálya lesz.

Tótka Sándor olimpiai bajnok

Egyesületünk büszke arra, hogy a helyi adottságok és lehetőségek birtokában olyan élsportolót nevelt, aki tehetségével, a sport iránti alázatával az ifjúsági olimpiai bajnoki és első felnőtt világbajnoki címét a gyomaendrődi Körös Kajak SE színeiben szerezte meg. A legszebb pillanatok visszaidézése az ismert dalszöveg soraival és a sporttársak tapsával zárult: „…Ne felejtsd el, hogy honnan jöttél…!”

Cikk, fotó: Körös Kajak Sportegyesület

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.