Évzáró a KSI gyomaendrődi tagozatánál

Beküldés: 2018/12/24 - 09:42 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd

Cikkek

A KSI gyomaendrődi szakosztálya évzáró ünnepséggel fejezte be a 2018-as évet. Nemcsak az idei év zárása, hanem az 5 éves jubileum is a vacsora apropójául szolgált. Az ünnepségen az elhangzott beszédek után a szokásokhoz hűen, a legeredményesebb versenyzők mellett minden gyermek ajándékot kapott. Sőt az edzők munkája sem maradt elismerés nélkül. A beszédekből kiderült, hogy gyomaendrődi viszonylatban páratlan sikeres éveket tudhatnak maguk mögött. Nincs még egy ilyen sikeres versenysport szakosztály Gyomán.
Az elmúlt öt év alatt összesen 44 országos bajnoki címet szereztek a KSI-s gyerekek, valamint ennél sokkal több egyéb dobogós helyezést értek el a bajnokságokon. Sok országos diákolimpiai címet nyertek és megszámlálhatatlan érmet gyűjtöttek a különböző megyei népszerűsítő versenyeken. Sokszor a KSI csapata nyerte e versenyek összesített csapatversenyét is. Szántó Milán háromszor is részt vett az Olimpiai Reménységek Versenyén, ahol a legjobb eredménye egy negyedik helyezés volt. De Milán kijutott az idei Ifjúsági Európa-Bajnokságra is.
Az elmúlt években tizenegy KSI-s versenyző került be korosztályos válogatott keretekbe, közülük sokan több éven keresztül tagjai voltak annak vagy éppen jelenleg is magyar válogatott versenyzők. Nevek: Gecsei Gergő, Szántó Milán, Fodor Bence, Berta Bence, Mertz Attila, Nagy Kristóf, Dékány Gergő, Várkonyi Sarolta, Sági Aliz, Fodor Napsugár, Wágner Anna.
Az elmúlt öt év történéseiből röviden felsorolva néhányat: a megalakulásuk utáni első évben rendeztek egy rendhagyónak induló disznótort. Nagy sikere volt, de rendszer nem lett belőle. 2015 szeptemberében rendezték Győrben a maratoni kajak-kenu világbajnokságot, ahol három gyomaendrődi KSI–s fiatal is rajthoz állt bajnoki eredményeinek jutalmaként egy bemutató versenyszámban! Sági Aliz és Fodor Napsugár 3. helyezést ért el, Berta Bence 6. helyen végzett. A szlovákiai Komárnóban megrendezett meghívásos nemzetközi viadalon hét fő képviselte a KSI Gyomát. Jutott a gyerekeknek mindenféle éremből.

Az idei válogatott kerettagok és edzőik.
Balról jobbra: Kovácsné Kozma Diána (edző), Várkonyi Sarolta, Wágner Anna, Fodor Napsugár, Mertz Attila, Sági Aliz, Kovács Gábor (edző)

Többször is vendégül látták a budapesti KSI fiú és lány kézilabda csapatát. Pihenésként Gyomaendrődön próbálták elsajátítani a kajakozás technikáját! Edzőtáboroztak gyomai gyerekek a KSI budapesti telephelyén az Újpesti-öbölben. Itt többek között a Fővárosi Állatkertbe is tettek rövid látogatást. Budapesti kajakosok is edzőtáboroztak Gyomán! Több csoport is értékes napokat töltött el városban. A KSI csapata három alkalommal edzőtáborozott Dömsödön, de Szarvason, Békésen Dánfokon és Szanazugban is felejthetetlen táborokban volt részük. Rengeteg válogatott kerettáborban vettek részt, ahova többször Kovács Gábor edző is elkísérhette a versenyzőit, mint felkészítő edző. Eredményeiknek és válogatott keret tagjaiknak köszönhetően a Magyar leány Kölyök Válogatott is Gyomaendrődön töltött egy hetet. Sikeres tábor volt, a város jó hírét vitték a gyerekek szerte az országban.
A KSI-sek pihentek Bükkszentkereszten, fürödtek a Miskolctapolca Barlangfürdőben, versenyeztek a sprintarénában Tiszaújvárosban, de idén felfutottak a Nagy-Hideg-hegyre is. Vízitúráztak a Hármas-Körösön, szedtek szemetet a TeSzedd! mozgalom keretében, részt vettek Kihívás napi rendezvényeken. Több családi napot is szerveztek, ahol a szülők próbálkozhattak a kajakozással. Toboroztak minden gyomaendrődi iskolában, amiért köszönettel tatoznak a gyomaendrődi iskolák intézményvezetőinek és a pedagógusainak is. Megismertették a kajakozással mezőberényi és dévaványai gyerekeket is. Ötletgazdái voltak a Gyomaendrődi Sportbálnak és azóta is aktív részt vállalnak a szervezésében.
Három alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Diák Kupát. Ezen a színvonalas versenyen a gyerekek az iskolájuk színeiben versenyeznek és az érmek mellett mindenki szép és egyedi tiszteletdíjazásban is részesült.
Az idei év eseményeiről röviden:
A 2018-as bajnokságokon hétszer állhatott KSI Gyomaendrődi sportoló a dobogó legfelsőbb fokára. Egyéni magyar bajnoki címet nyert: Mertz Attila, Berta Bence és Nagy Kristóf. Külön ki lehet emelni Fodor Napsugár és Sági Aliz versenyzőket, akik idén öt magyar bajnoki versenyszámban indultak és ezeken három arany valamint két ezüstérmet szereztek. Az ezüstökhöz csak néhány centi hiányzott, hogy azok is bearanyozódjanak.
Öt KSI-s versenyzők került be valamilyen korosztályos válogatott keretbe. Név szerint: Wágner Anna, Mertz Attila kölyök, míg Fodor Napsugár, Sági Aliz és Várkonyi Sarolta serdülő magyar válogatott lett.
Nagyon nagy siker a klub életében, hogy idén Európa bajnoki résztvevőjük is volt. Szántó Milán harcolta ki K-4 500 méteren az indulás jogát. 13. helyezést ért el, de egyöntetű vélemény, hogy a jobb eredmény elérése semmiképp sem rajta múlott. Viszont maga az EB részvétel is nagyon nagy dolog!
2018-ban öt országos diákolimpiai bajnoki címet nyertek a KSI-sek. Ezeket a sikereket az iskolájuknak szerezték a gyerekek. Ebből négyet az igazoltak versenyszámaiban. Gyomaendrődön sokan nem tudják a különbséget a szabadidős és az igazolt sportolók közt. Az igazoltak a sportág TOP versenyzői, míg a szabadidősek vagy nemrég kezdtek el kajakozni, vagy csak szabadidő eltöltéseként alkalmi edzéslátogatással készülnek.
Ebben az évben is megnyerte a csapat a gyomaendrődi Viharsarok Kupát. A békésszentandrási Simon Fiala Emlékversenyen csak azért szorultak a csapatverseny második helyére, mert a szegediek több nagy busszal száznál is több versenyzővel érkeztek. Idén is edzőtáboroztak Szarvason, megrendezték a Békés Megyei Diák Kupát a Hantoskerti holtágon. Most novemberben szerveztek egy főzéssel egybekötött családi napot, ahol az edző Kovács Gábor főzött, az összegyűltek megelégedésére.
A KSI eszközparkja idén is gyarapodott: a Budapestről érkezett egyes kajakok és lapátok mellet nagy előrelépés a teljesen új 15 lóerős Mercury motorcsónak motorral felszerelt kísérő motoros. De lett a klubnak új, modern páros kajakja, illetve tudtak vásárolni egy maratoni K-1-es hajót is. A vízitelepük egy új tárolóhelyiséggel bővült. Valamint a leendő vízitúra megállóhelynél beüzemelt hat konténer közül kettő kizárólag a KSI használatában áll majd. Az egyikben fiú és lány öltöző kap helyet, a másik a kajakok tárolását fogja szolgálni.
A konténerekért a Magyar Kajak-kenu Szövetségnek és Kálmán Tibornak jár köszönet. A KSI csapata hálával tartozik még a Gyomaendrődi Város Önkormányzatának, a budapesti anyaegyesületnek és a dolgos, segítőkész szülőknek is.
A jövő évi célok: a létszám és az eredményesség megtartása, esetleg növelése! A legfontosabb azonban egészséges, életvidám, és sikeres gyermekek nevelése.

A KSI Gyomaendrőd csapata kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván!

Cikk, fotó: KSI Gyomaendrőd

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.