Folyamatosan gazdásítanak a gyomaendrődi állatvédők

Beküldés: | Módosítva:
Szerző: Beol.hu (Balázs Anett)

Cikkek

A gyepmesteri telep fejlesztésére nyert forrást az önkormányzat, melynek elemeit a közelmúltban alakult Kutyajólét - Gyomaendrőd Kutyáiért Állatvédő Egyesülettel együttműködésben valósítják meg.

A projekt során az önkormányzat elvégzi a szükséges fejlesztéseket, az egyesület pedig a pályázatban tervezett közösségépítő, állatvédelemmel kapcsolatos programokat bonyolítja le.

Folyamatosan gazdásítanak a gyomaendrődi állatvédők

Az állatvédők vezetésével megsétáltatták a telepen lévő ebeket

Ennek első alkalmán, vasárnap a résztvevők az állatvédők vezetésével megsétáltatták a telepen lévő ebeket, továbbá segítettek kitakarítani az állatok kenneljeit. Ezt követően az állatbarátok egy kis tízórai mellett megismerhették az állatvédő egyesület tevékenységét, eddig elért eredményeit, köztük azt is, hogy mióta színre léptek, nem volt altatás a telepen, a bekerült kutyákat sikerrel gazdásították, átvevő szervezetekhez juttatták.

A felújítási munkálatok során többek között megjavítják a kerítést, futtatót alakítanak ki, valamint automata etető és önitató rendszert építenek ki, továbbá a külterületen lévő telepen az éjszakai világítást és egy fedett szín kialakítását is megvalósítják.

A következő program szeptember 19-én esedékes, amikor is az állatvédők, egy kutyakozmetikus segítségével, az ebek bundájának alapvető ápolására vonatkozó ismereteket veszik át, továbbá egy, a gyepmesteri telepen lévő kutyust szépítenek meg.

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.