Grazban is éremeső a szupercsapattól

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2011/06/12 - 22:33 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

2011. június 11-én és 12-én Grazban a 13. Nemzetközi Judo Versenyen szerepeltek a Gyomaendrődi Judo Klub versenyzői. Összesen 6 sportoló utazott el a közel 1600 résztvevővel megrendezett ausztriai judo versenyre, ahol 21 ország képviselői jelentek meg. A hat versenyző két arany, három ezüst és egy bronzérmet hozott haza. Aranyérmet szerzett Hidasi Tamás az U11-es korosztályban az 50 kg-ban és a klub válogatott versenyzője, Siroki Ibolya. Ezüstérmet hozott Nagy Zoltán, Zsombok Fanni valamint Siroki Ibolya. Bronzérmet szerzett Kis Milán. Mindemellett Nyitrai Sándor 7., míg Siroki Ibolya 5. lett a felnőtt korosztályban. A teljesítmény tehát kiemelkedő, hiszen a tavalyi évben ezen a versenyen két érmet és két pontszerző helyezést szereztek csupán a klub versenyzői.
Két nap és hat érem. Ez röviden a Grazi utazás összefoglalója. Természetesen nem volt ennyire rövid a két nap, hiszen 6 versenyző összesen 24 mérkőzést vívott a két nap alatt. Elsőként az idősebbek léptek szőnyegre szombaton. A sort Siroki Ibolya kezdte az U17-es korosztályban, ahol a döntőben az osztrák válogatottól bírói döntéssel kapott ki, úgy hogy több olyan földharc helyzetben megállította a bíró, ami a győzelmet jelentette volna neki. A következő szereplés az U20-as korosztályban Zsombok Fannié volt, aki kemény küzdelmeket vívva végül a 2. helyen végzett. Ezután Siroki Ibolya ismét szőnyegre állt, de most az U20 korosztályban. Itt már nem ismert kegyelmet és az előző korosztályban elkövetett igazságtalanságért nemes bosszút állt, hiszen az osztrák junior versenyzők győzte le meggyőzően az aranyért folytatott csatában. A felnőttek között Nyitrai Sándor a 100 kg-os kategóriában a 7. helyen végzett, majd Siroki Ibolya ismét szőnyegre állt, még a felnőttek között is. Fáradtan és meggyötörten is meg tudta szerezni az 5. helyet.
Vasárnap a legfiatalabbaké volt a főszerep. Az elmúlt héten az Országos Diákolimpián sikeresen szereplő sportolók, most a nemzetközi mezőnyben szerepeltek kiválóan. Kis Milán népes mezőnyben kifejezetten jó mérkőzéseket vívva a bronzéremig menetelt. A friss Diákolimpiai Bajnok Nagy Zoltán a kemény nemzetközi mezőnyben is megállta helyét és ezüstérmet szerzett többek között slovén és szlovák ellenfelek legyőzésével. Hidasi Tamásnak ezen a napon nem lehetett útját állni és két osztrák, cseh és szlovén ellenfeleken keresztül felverekedte magát a dobogó tetejéig. Minden mérkőzését meggyőző fölénnyel simán nyerve esélyük sem volt a kiváló külföldi ellenfeleknek, hogy Tamást ezen a napon legyőzzék.
Varga István edző: Fantasztikus két napon vagyunk túl. Szinte hihetetlen, hogy mindenki tudott olyan teljesítménnyel előrukkolni egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben, hogy pontszerző helyen végezzen. Minden versenyzőm igyekezett a velük szemben támasztott elvárásnak megfelelni. Büszke vagyok a csapatra, hiszen az érmek száma mutatja, milyen munkát végzünk el nap mint nap. Az eredmények alapja, hogy minden sportolóm aki itt szerepelt az edzések alól sem húzza ki magát és tudják, hogy ezekért az eredményekért mennyit dolgoztak. Kiemelni nehéz lenne bárkit a csapatból, hiszen mint azt az előbb már jeleztem, mindenki jól teljesített. Mégis megemlíteném a két aranyérmest, hiszen Tamás annak ellenére, hogy mennyire fiatal nagyon kiemelkedő a mentalitása. Csinci azután, hogy kiszúrtak vele saját korosztályában megmutatta az idősebbek között, hogy mekkora tehetség. Gratulálok a csapatnak és köszönöm azoknak a szülőknek, akik támogatják munkánkat és az előrelépésért dolgoznak!

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás