Gyomaendrődiek a díjazottak között

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2016/12/19 - 15:21 | Frissítés: 2016/12/19
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

December 17-én a FEK Étteremben tartotta évzáró bankettjét a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club, ahol hagyományosan egy színvonalas műsor keretén belül tekintenek vissza az év legszebb, legemlékezetesebb pillanataira és eredményeire. Czeglédi Katalin marketing menedzser ezúttal műsorvezetőként is jelesre vizsgázott, kiemelte a club hagyományosan fontos értékeit: múlt-jelen-jövő. A rendezvényre meghívást kapott a Sport XXI. Programban nyújtott éves teljesítményéért városunkból Vaszkán Milán, Vaszkán Bence, Karsai Gábor és Kónya Frigyes.
A legkisebb atlétákat a székükön előkészített jól megérdemelt ajándékcsomag várta, míg az újonc korosztálytól kezdve már név szerint voltak kiszólítva a legszebb eredményeket elért versenyzők. A beszámolók előtt a Salamon Magic Show rendkívül látványos bűvészmutatványát tekinthették meg az egybegyűltek, ezúttal még a cilinderből is olimpiai, világ- és Európa bajnoki érmek kerültek elő! Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a club társadalmi elnöke ezúttal is a tőle megszokott tájékozottsággal és alapossággal értékelte az évet, amelynek során a club 27 országos bajnoki címmel gazdagodott.

Szigeti Csaba városi sportcsoport vezető helyszíni riport formájában szólította meg a club három olimpikonját, akik idén Rióban öregbítették tovább hírnevünket. Elsőként a bronzérmes Márton Anita súlylökő, a club legeredményesebb versenyzője lett köszöntve, aki egészen fantasztikus pályafutást tudhat már most is maga mögött, hiszen ebben az évben minden világversenyéről éremmel térhetett haza. Egy impozáns kisfilm keretén belül megtekinthetőek voltak a kísérletei, amelyek útján a dobogóig menetelt. Edzője, Eperjesi László röviden felvázolta azt a rögös utat, amivel tanítványának a kezdetekkor meg kellett küzdenie és azt a biztonságos hátteret, amit ma már a MASZ és a club biztosít az eredményes felkészülésükhöz. Az est másik kiemelt díjazottja Baji Balázs gátfutó volt, aki Európa-bajnoki ezüstérme mellé országos csúcsot is futott, hamarosan államvizsgázik az állatorvosi egyetemen és még arra is volt ideje ebben a nagy rohanásban, hogy feleségül vegye Szikszai Johanna modellt, aki egykor szintén a club atlétája volt. Felkészítő edzője Tonhauser István ezúttal nem tudott jelen lenni, illetve nevelő edzője Medovarszki János lelkünkben volt velünk a mai este folyamán. Mindkét versenyzőnk ebben az évben Az év atlétája, míg edzőik Az év edzője díjat is megkapták a Magyar Atlétikai Szövetségtől. Harmadik olimpikonunk Kovács Barbara volt, aki a ranglétrát bejárva immár utánpótlás magyar bajnokként volt kint a felnőttek között az olimpián. Edzője Germán Tibor mondandójában kiemelte tanítványa elhivatottságát a gyaloglás iránt és bízik töretlen fejlődésében. Az olimpikonok és felkészítőik díjait Fábián Ágnes tanácsnok, Fülöp Csaba képviselő és Kopp Márton, a Kopp Kft igazgatója adták át. Marik Lászlóné a Békés Megyei Sportszövetségek elnökeként különdíjban részesítette az olimpikonokat.

Tóth Sándor mesteredző, ügyvezető igazgató értékelésénél előbb a múlt nagy bajnokait köszöntötte, többek között Csendes Ildikó, Kun Alice, Urbanikné Rosza Mária és Urbanik Sándor neve hangzott el. Ezt követően a magyar válogatottak, országos bajnokok és dobogósok díjazása következett, minden versenyző teljesítményéhez egy-egy emléket idézett fel a mester. Vaszkán Gábor a Kölyök Atlétika és a Sport XXI. Program Dél-alföldi koordinátora beszámolójában kiemelte a clubban működő négy utánpótlás műhelycsoport működését békéscsabai, gyomaendrődi és szeghalmi helyszínekkel. A legfiatalabbak szintén rendkívül eredményes évet zártak, rendszeresen győztek, vagy végeztek dobogós helyeken a régiós versenyeken, ahová vidékre alkalmanként 70-80 fővel utazott el a club.
Az est zárásaként Gyulai Márton főtitkár elégedettségének adott hangot, hogy Békéscsabán ismét eredményes évet zártak az atléták. A közös csoportképet követően vacsorával kedveskedett a club a megjelenteknek.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor testnevelő tanár

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás