Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen

Vaszkán Gábor képe
Beküldés: 2017/01/30 - 14:01 | Frissítés: 2017/02/13
Szerző: Vaszkán Gábor
Cikkek: 

192 versenyző vett részt Kecskeméten a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornatermében megrendezésre kerülő Sport XXI. Dél-Alföld Régió Terematlétika 1 Versenyen, amely a Magyar Olimpiai Bizottság által támogatott és a Magyar Atlétikai Szövetség égisze alatt zajló sorozat első állomáshelye volt 2017-ben és a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club szervezésében került megrendezésre. Iskolánkat 6 tanuló képviselte.
Adamik Zoltán szakosztályvezető a megnyitó ünnepség elején köszöntötte a megjelenteket és örömének adott hangot, hogy ismét ilyen nagy létszámban látogattak el városukba a csapatok, hogy megküzdjenek egymással. Iskolánk testnevelő tanára, Vaszkán Gábor régiós koordinátor a verseny előtt köszöntötte a megjelent csapatokat és örömét fejezte ki, hogy a Kölyök Atlétika Programból sok 2008-as tanuló csatlakozott a Sport XXI. Program versenyeihez.
A lebonyolítás során elsőként a gát váltóra került sor, mellyel egy időben 10 helyszínen versenyeztek a csapatok a 3 ügyességi számban: medicinlabda lökés, zsámoly-, illetve keresztszökdelés. A záró versenyszám a sprint-gát váltó volt, amire az irodai munka gyors és precíz munkájának eredményeként a 4 szám aktuális sorrendje alapján lettek rangsorolva a csapatok. A kiváló rendezői gárda gördülékenyen látta el ismét feladatát.
A versenyre 24 csapat nevezett, a legtöbben a szervező KARC, illetve a Kopp Békéscsabai AC bázisiskoláiból érkeztek, a békéscsabai, gyomaendrődi és szeghalmi gyerekekkel együtt, de mindkét korosztályban 2-2 csapattal képviseltette magát a Békési DAC is a Dr. Hepp Ferenc ÁI és a Szegedi KIRG csoportjaival. 11 U11-es csapat indult, közülük a minden számban első, a versenyrendszerbe ezúton visszakerülő Jövő Bajnokai Kiskunfélegyháza győzött 54,5 ponttal, megelőzve a Békéscsaba Lencsési ÁI és a Kecskemét Lánchíd utcai ÁI csapatait. Ebben a korosztályban a Vaszkán Bence, Vaszkán Milán, Fekécs Gyula, Varsányi Misell, Karsai Patrik, Kovács Anna, Hajdu Anna Sára, Szabó László összetételű Gyomaendrőd-Szeghalom vegyes csapat az előkelő 4. helyen végzett! Az U 13 korosztály küzdelmeiben 13 csapat vett részt, itt is az aranyérmet a Jövő Bajnokai csapata „söpréssel” nyerte 64,5 ponttal, megelőzve két iskolát Békéscsabáról, sorrendben a Lencsési ÁI és a Kazinczy ÁI csapatait. A dobogós helyezett csapatok érem és matrica, míg a helyezettek matricadíjazásban részesültek. A sportdélutánról felvételt készített az m4 Sport televízió, mely február 5-én vasárnap 9.30-kor a kis BAJNOK című műsorban kerül majd adásba. A díjakat Vaszkán Gábor régiós koordinátor adta át.
A Sport XXI, Program következő versenyére, a mezei futóversenyre március 18-án Szegeden kerül sor.

A beszámolót készítette Vaszkán Gabriella Kölyök Atlétika csoportvezető
Kecskemét, 2017. január 27

Kapcsolódó képek

Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen
Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen
Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen
Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen
Hajszálra a dobogótól fiatal atlétáink a teremversenyen

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás