Három gyomai bronz Paksról

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2015/09/30 - 09:59 | Frissítés: 2015/10/05
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

Szeptember 26-án és 27-én harmincnegyedik alkalommal rendezték meg Pakson a nemzetközi Atom Kupát, ami a Diák "C" korosztály számára a Magyar Kupa is volt egyben. Fehér Dávid a 39 kg-osok között MK bronzérmet szerzett! Sóczó Rebeka a Diák "A" korcsoport 50 kg-osai között szintén a harmadik helyen végzett, míg Fehér Dóra az ifjúsági 70 kg-ban ért el hasonló eredményt.
Dávid megilletődötten kezdte a versenyt, aminek eredményeként egy győzelem és egy vereség után a vigaszágra kényszerült. Ott azonban három mérkőzést is magabiztosan nyert, így felállhatott a dobogóra.
Sóczó Rebeka az első mérkőzésén érdekes bírói ítélet után kapott ki, majd a vigaszágon elmenetelt a bronzéremig. Fehér Dóra erős mezőnyben végzett a harmadik helyen, úgy hogy a későbbi győztes ellen sokáig vezetett, ám egy hiba miatt végül a bronzéremért kellett küzdenie, ahol magabiztos győzelmet aratott.
Varga István edző: Nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredményekkel, hiszen legalább egy aranyat vártam. Dávid a tőle megszokotthoz képest visszafogottan kezdett, ennek ellenére bizonyította, hogy az országos élmezőnyhöz tartozik. Rebeka ezúttal meglepetésre "csak" harmadik lett, az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az első mérkőzése vége előtt pár másodperccel a bírók olyan akciópontot adtak meg Rebeka kárára, ami a többszöri videó elemzés után is jogtalan volt. A bronzérem azonban már nem volt kétség! Magabiztos győzelmekkel mutatta meg, hogy a dobogóra akar állni. A jövő heti országos bajnokságon remélhetőleg nem lesznek majd ilyen külső akadályok. Fehér Dóra az elődöntőben a későbbi győztessel küzdött, irányította is a mérkőzést, sőt vezetett is. Ekkor azonban jött a hiba. Jóval rutinosabb ellenfele mehetett végül a döntőbe. Dóri a bronzcsatában már megvillantotta igazi tehetségét, így szép ippon értékű akcióval sikerül nyernie. Sokat kell dolgoznunk azon, hogy a mérkőzéseken ne kövessen el sorsdöntő hibákat és ha ezt sikerül megoldanunk, akkor meglesznek az elődöntőhöz hasonló mérkőzések.

Cikk: Gyomaendrődi Judo Club

Kapcsolódó képek

Három gyomai bronz Paksról
Három gyomai bronz Paksról

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás