Hatalmas létszámmal vette kezdetét az idei Maminbaba évad a városban

admin képe
Beküldés: 2017/09/13 - 11:35 | Frissítés: 2017/09/13
Szerző: admin
Cikkek: 

A Maminbaba 2016 októbere óta népszerű program Gyomaendrődön a kisgyermekes anyukák körében, mely országosan már 5 éve, több mint 100 helyszínen hódít. Az idei év őszén is hatalmas érdeklődést kapott és még további résztvevők várhatók. Több mint 20 anyuka és gyermeke nyitotta meg az első bemutató órát a Kállai Ferenc Kulturális Központban szeptember 6-án délelőtt.
A hordozós latin fitness egy olyan mozgásforma, mely az ízületeket kíméli, illetve könnyed latintáncos, és aerobic elemeket ötvöz. Nem megerőltető, mégis csinosító kardio edzés bárki számára, aki szeretne mozogni. Ebből adóan a Katus és a Czene Attila nevéhez fűződő Családi Mozgásfesztiválon Budapesten 2017. szeptember 3-án tinik, nagymamák, apukák, fiatal lányok gyermek nélkül, vagy hordozó eszközben gyermekükkel, sőt várandós anyukák táncoltak a Maminbaba csapatával.
A részvétel nem igényel sportos, vagy táncos előéletet, hiszen a koreográfiák egyszerűbb összeállítása miatt, könnyen lekövethetők.

Hatalmas létszámmal vette kezdetét az idei Maminbaba évad a városban

Azon anyukák számára, akik gyermekükkel vesznek részt a foglalkozásokon, díjmentesen biztosítunk hordozó eszközt és ehhez tartozó tanácsadást is. A hordozás az anya-gyermek kapcsolatot hivatott erősíteni, hiszen egymás közelsége mindkettőjük számára megnyugtató és biztonságot adó helyzet. Az eszköz kiválasztása magas színvonalú szakképzést követően a hazai Beli Buba hordozós iskola alapelvei követve történik, figyelembe véve az életkort, a mozgásfejlődést, továbbá az anatómiát. A kisbabák az órák alatt az esetek nagy százalékában az „anyai tánc” hatására végig jólesően alszanak. Maga a ringatózó mozgás segíti az egyes agyi területek gyorsabb érését, ezáltal megelőzve bizonyos tanulási nehézségeket.
Sima szülés esetén a 6. betöltött hét, császár után pedig a 12. betöltött hetet követően vehetnek részt az édesanyák. A foglalkozások örömteli hangulata megelőzi a gyermekágyi depresszió kialakulását, hiszen a hasonló társaságban mindenki önmagára találhat. Az elmúlt egy esztendő alatt napi szintű barátságok szövődtek az előzőekből adódóan.
Akik nagyobb gyermekkel érkeznek és nem szeretnének eszközben hordozni az órák során, azok számára nagyon kedves és sokrétű fejlesztő játéksarok áll rendelkezésre a foglalkozás alatt. Így édesanyjuk egy nagyszerű, örömteli környezetben töltheti el a szabadidejét, és kapcsolódhat ki, lehetőséget biztosítva az énidőre.
Az idei évben már nem csak a hagyományos Maminbaba órák lesznek elérhetők, hanem további 2 típus is szerepet kap a városban. Az Alakformáló foglalkozások intenzívebb, haladó koreográfiákat tartalmaznak, melyekhez már eszközt (súlyzókat, labdákat, szalagokat) is használunk. Természetesen ezek is díjmentesen állnak a résztvevők rendelkezésére. A Dance4you órák során, a könnyed táncos mozgásforma ötvöződik az alakformáló elemekkel, megkímélve az ízületeket.
Az általános visszajelzések szerint az édesanyák körében nagyon kedvelt időtöltés. Továbbá a gyermekek muzikális ritmusérzéke is kiválóan fejlődik, hiszen a beszámolók alapján a kicsik már kisebb korban is a Maminbabán hallott zeneszámokra rögvest táncra perdülnek.
A környéken Kondoroson, Szarvason és már Dévaványán is elérhetőek lesznek a foglalkozások heti rendszerességgel.
Gyomaendrődön várunk mindenkit szeretettel gyermekkel, vagy gyermek nélkül az alábbi időpontokban a Kállai Ferenc Kulturális Központ emeleti tükrös termében.

  • Hagyományos Maminbaba: minden szerda délelőtt 9.30-10.30
  • Alakformáló óra: minden második hétfőn délelőtt 9.30-10.30 (az első alkalom szeptember 21.)
  • Dance4you óra: minden héten kedden délután 17.30-18.30 (az első alkalom szeptember 26.)

Bővebb információ: www.mainbaba.hu, www.mamifitt.webnode.hu és a facebook-on Maminbaba – Gyomaendrőd és környékén.

A foglalkozásokra bejelentkezés szükséges minden alkalommal telefonon a 20/296-9155 telefonszámon.

Cikk: Farkasné Szabó Anikó (Maminbaba oktató)
Fotó: Kállai Ferenc Kulturális Központ

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás