Ismét sikeres évkezdet a Körös Kajaknál

admin képe
Beküldés: 2020/02/23 - 23:16 | Frissítés: 2020/02/23
Szerző: Körös Kajak Sportegyesület
Cikkek: 

A 2020-as év is több, mint biztatóan indult a Körös Kajak versenyzői számára. Minden év az ún. fizikai felmérőkkel kezdődik a kajak-kenu utánpótlás korosztályaiban, mely versenyek segítségével feltérképezhetjük sportolóink erőnlétét, másrészt jó rá hangolódást jelent a lassan kezdődő versenyszezonra. Bár még a vízre szállásra várni kell a gyerekek biztonsága érdekében, de közeleg az idő, hogy végre kajakozni lehessen. A téli időszakban igyekeztünk a „száraz” edzéseket változatosabbá tenni különböző játékos feladatok közbeiktatásával, de igazából minden versenyzőnk már a vízen való edzéseket várja.
Ebben az évben is a fizikai felmérők korosztályonként más helyszínen kerültek megrendezésre. Az U8-U14-es korcsoportnak Algyő adott otthont, ahol népes mezőny gyűlt össze.
Gyomaendrődöt a Körös Kajak SE 21 sportolója képviselte, nagyszerű eredményekkel. Első helyezett lett: Fülöp Csenge, Kabai Rebeka Léna, Nagy Ágoston. Negyedik helyezést ért el Gubucz Liliána, ötödik helyen végzett Gubucz Panna, hatodik lett Nagy Lívia. A többi versenyzőnk is remekül teljesítette a különböző – futás, húzódzkodás, netfit has, fekvőtámasz - versenyszámokat: Fekécs Zsófia, Mészáros Nelli, Katona Kitti, Munkácsi Petra, Bela Zsóka, Gellai Zsolt, Balog Péter, Fitos József, Katona-Szabados Noé, Nyikos Rajmund, Kertész József, Szujó Dániel, Csiki Roland, Nagy Szabolcs és Gyarmati Gergő is értékes pontokat szerzett egyesületünknek, sokszor erőn felül teljesítve a feladatokat.

A Körös Kajak SE serdülő csapata

A serdülő és ifjúsági felmérő a győri Olimpiai Sportparkban került megrendezésre, gyönyörű és minden igényt kielégítő helyszínen versenyezhettek egymással az ország kajakosai, kenusai ebben a korosztályban. Számukra is négy versenyszám – Cooper-futás, húzódzkodás, fekvenyomás és lábemelés – jelentette kihívásokkal kellett megküzdeni. A feladatok teljesítése minden versenyző számára extra terhelést jelentett, amelyeket minden Körös Kajakos sportoló sikeresen megoldott. Hermeczi Richárd, Varjú Marcell, Fehér Dávid, Giricz Rebeka, Csontos Levente, Izsó Éva, Pap Dániel és Varjú Zalán így rengeteg pontot gyűjtött és eredményeikkel tovább gazdagítják a gyomaendrődi versenysportot. A sport sikerek mellett diplomáciai eredményeket is el tudtunk érni a szövetség vezetőivel folytatott megbeszéléseken, különböző fejlesztésekkel, pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan, melyek nemcsak a Körös Kajak SE, hanem Gyomaendrőd számára is lehetőséget jelentenek.
A Körös Kajak SE versenyzői céljaik elérése érdekében heti 9 alkalommal vesznek részt az edzéseken, amelyek közül háromra a kora reggeli órákban, iskolakezdés előtt kerül sor, a többire pedig a délutánok során. Heti rendszerességgel, egy-egy edzésen Szarka Róbert funkcionális edző foglalkozik a gyerekekkel, valamint Botos Zsanett gyógytornász az egészségük megóvása és a jobb fizikai állóképesség, teljesítmény érdekében. Ezúton is köszönjük Nekik az áldozatkész munkájukat!
A Körös Kajak SE a „kemény” edzések mellett nagy hangsúlyt fektet a sport szabadidő jellegére is, hogy az edzések ne csak a versenyzésről szóljanak, hanem az egészséges környezetben való kikapcsolódásról is. Ezért egyesületünk nemcsak a kajakozni, evezni váró gyerekek jelentkezését várja, hanem a csupán csak mozogni vágyókét is. Számukra a játékos „edzések”, a különböző sorversenyek jelentette izgalmak kínálnak lehetőséget a szabad idejük hasznos eltöltésére, melyekre jelentkezni szintén a Körös Kajak SE edzőinél lehet. A tavasz közeledtével lehetőség lesz számukra is megismerkedni a különböző vízi alkalmatosságokkal, akár pl. a SUP vagy sárkányhajó kipróbálására, vízitúrán való részvételre.
Elérhetőségeink és információ: koroskajak@koroskajak.hu, tel.: Csőke Zsolt edző: 06704201944, Fülöp Gergő edző: 06307690978

Kapcsolódó képek

A Körös Kajak SE serdülő csapata
Körös Kajak SE U8-U14-es versenyzői
Ismét sikeres évkezdet a Körös Kajaknál
Nagy Ágoston 1. hely
További érmeseink Fülöp Gergő edzővel

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás