Jubileumi évzáró a Körös Kajak SE–nél

Beküldés: 2018/12/12 - 18:47 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

A gyomaendrődi Körös Kajak az idén ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját, így az ebben az évben megrendezett események – Családi nap, Viharsarok Kupa, táborok – is ennek tükrében kerültek megrendezésre. Nem történt ez másképp az idén is – december 01-én – megrendezésre került évzáró bálon sem, ahol nemcsak az elmúlt évre, hanem az egyesület mögött lévő húsz évre is visszatekintést tettek a megjelent vendégek, akik ismét csordultig megtöltötték a Bowling Treff éttermét.
A vacsorát megtisztelte jelenlétével Schmidt Gábor az MKKSZ elnöke, Kálmán Tibor az Alsó-Tisza és Körösök régió képviselője, Bodonyi Dóra világ- és Európa-bajnok kajakos, Pankotai Gábor világbajnok kajakos, Kós Benedek ifjúsági világ- és Európa-bajnok kajakos, valamint Nyerges Attila az ún. Párizs-keret vezetőedzője és a Szarvasi Kajak-Kenu Club edzője és Rohony Balázs szarvasi edző és régiós titkár. Üdvözölte még az egyesületet ebből az alkalomból Boros Gergely szakmai igazgató is, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni, csakúgy, mint az egyesület büszkesége, Tótka Sándor világbajnok, aki edzőtáborban vett részt.
Tímárné Tandi Gyöngyi elnök a beszédében elmondta, hogy a húsz év során folyamatosan fejlődött az egyesület, a létszám és a bővülő hajópark pedig szükségessé tette egy új csónakház építését, melyet társadalmi munkában sikerült tető alá hozni. Az elmúlt évek fejlesztésének köszönhetően a vízitelepük a mai kornak megfelelő színvonalon tudja fogadni a sportolni vágyó gyerekeket, sőt, a bővítéseknek köszönhetően a befogadóképességük is megnőtt, így még több gyerek számára tudnak sportolási lehetőséget biztosítani.
Mára már az anyagi és technikai hátterük is egyre stabilabbá vált, hajóparkjuk kielégítő, melyet köszönhetnek a támogatóiknak, többek között Gyomaendrőd Város Önkormányzatának, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, a lelkes szülőknek, támogatóknak, edzőiknek, valamint a kitartó munkát végző versenyzőiknek. Ahogyan idén, a következő évben is jelentős beruházások vannak előkészítés alatt, amelyek megvalósulása egyrészt az edzések még hatékonyabbá válását segíti, ill. az eszközpark bővülését eredményezi.
Schmidt Gábor kiemelte, hogy a Körös Kajak már önmagában is egy sikertörténet, hiszen az Elnök Úr a kezdettektől fogva figyelemmel kíséri az egyesület életét, kézzelfogható fejlődését. Felhívta a figyelmet a mexikói olimpia 50 éves évfordulójára, ahol a magyarok hét számból hatban érmet szereztek egy napon, így ez a nap a magyar kajak-kenu sport egyik legszebb napja lett. Ezekből a nagyszerű eredményekből is erőt meríthetnek a fiatal tehetségek, követendő példaként állhatnak előttük elődeik teljesítménye. Biztosította az egyesületet a további támogatásáról és az MKKSZ és a Körös Kajak eddig is kiváló kapcsolatának még szorosabbá fűzéséről.
Az est vacsora előtti részében Bodonyi Dóra és Kós Benedek válaszolt a pályafutásukkal és a kajakozással kapcsolatos kérdésekre, ill. adtak tanácsokat a Körös Kajak versenyzői számára. Kiemelték az edzésmunka iránti alázat és a kemény edzések fontosságát, azonban a kajakozás iránti vágy és szeretet legalább ilyen meghatározó számukra.
Ezután az egyesület sportolóinak a díjazására került sor, mindenki kapott ajándékot az egész éves edzésmunkájának és versenyeredményeinek köszönetképpen – melyeket Bodonyi Dórától és Kós Benedektől vehettek át - mint ahogyan az egyesület edzői – Csőke Zsolt és Fülöp Gergő – sem távoztak üres kézzel. Külön jutalomban részesült Gellai Gergő és Nagy Ágoston, akik az Országos Bajnokságon elért eredményeikkel a gyermek válogatott keretbe kerültek, továbbá az Országos Diákolimpián megkoronázták ez évi páros teljesítményüket, ahol bajnoki címet ünnepelhettek. Szintén külön ajándékot vihetett haza Varjú Marcell, Fekécs Hanna, Hermeczi Richárd, Nagy Dominik, és Fehér Dávid, akik pedig régiós válogatott keretbe kerültek a válogató versenyek eredményei alapján.
A vacsora elfogyasztása után hajnalig tartó mulatság vette kezdetét élőzene – melyet az orosházi Mixer zenekar szolgáltatott - kíséretében. Szülők és gyerekek együtt ünnepelték az év, ill. az elmúlt húsz év sikereit, idézték fel az elmúlt szezon eseményeit, a versenyhétvégék pörgését. Az eseményekről és a versenyeken készült fotókat, videókat egész este meglehetett tekinteni kivetítő segítségével, így fel lehetett eleveníteni az elmúlt év pillanatait. A közös öröm vagy szomorúság, a tikkasztó meleg vagy éppen a sárdagasztás „élménye” megfizethetetlen, az összetartozás érzését erősíti nemcsak a Körös Kajakon belül, hanem sportágunk egésze számára is.
A Körös Kajak a következő évben is azon munkálkodik, hogy még nagyobb sportsikereket érjen el, hogy még több versenyzője szerezzen minél fényesebb érmeket és minél többen kajakozzanak, éljenek egészségesen, költözzön beléjük a mozgás és a sport szeretete, ami megtanítja Őket küzdeni az élet minden területén. Beruházásainkkal és fejlesztéseinkkel szeretnénk nemcsak egyesületünket, hanem Gyomaendrődöt is segíteni a fejlődésben, versenyeredményeinkkel és szabadidős tevékenységeinkkel hírnevet szerezni városunknak, ahogy tettük ezt a megelőző években is.
A Körös Kajak 2019-ben is várja a kajakozni, sárkányhajózni, vízitúrázni vágyó gyerekeket, felnőtteket egyaránt, akik versenyszerűen vagy akár csak kedvtelésből, kikapcsolódásképpen szeretnének foglalkozni ezekkel a sportágakkal, akiket vonz a természet, a víz közelsége és szeretnének evezni csodálatos vizeinken. Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek! Információ: koroskajak.hu, Csőke Zsolt 06 70 420 19 44

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.