Készülnek a szezonra a KSI kajakosai

KSI SE Gyomaendrőd képe
Beküldés: 2015/04/09 - 09:57 | Frissítés: 2019/06/21
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd
Cikkek: 

Javában tart a felkészülés a Kölcsey utca 6. sz. alatt a Dögin lévő vízitelepen. A nagyobb és magabiztosabb versenyzők már a folyóra is kilátogattak. Február végén az enyhébb idő beköszöntével már vízre is szálltak a KSI Gyomaendrőd kajakosai. Ilyenkor nehéz őket visszafogni, hiszen a november elején terembe és uszodába szorult kajakosok egész február végéig ki sem mozdulhattak az éltető elemükre, a vízre. Ez nagyon hosszú idő a szabad levegőhöz, napsütéshez vagy éppen esőhöz szokott kajakosoknak. Ha egyszer már vízen vannak, jöhet hideg idő, hűvös szél vagy csapkodó eső, ők már vissza nem mennek a terembe. Beindult hát a felkészülés az előttük álló igen hosszú, sok versennyel tarkított szezonra.
Április legelején a legjobbak közül négyen rögtön el is utaztak edzőtáborokba.
Gecsei Gergő és Szántó Milán a magyar serdülő válogatott tagjaiként Dunavarsányban töltött egy igen hasznos hetet. A kellemetlenül hideg és szeles idő ellenére sokat eveztek, így még többet fejlődtek. A két fiúra április 12-től még egy tavaszi tábor vár. A helyszín ugyanúgy mint az első táboré, Dunavarsány.
Fodor Bence és Kalmár Lilla egy időben Milánnal és Gergővel regionális kölyök válogatott táborban vett részt Budapesten az Újpesti-bölben. Bence és Lilla tulajdonképpen hazalátogatott, hiszen a budapesti anyaegyesület, a KSI látta vendégül a régió legjobbjait. Ők ketten négy napot töltöttek el Budapesten: hol az öbölben, hol a Dunán evezve gyűjtötték a hasznos kilométereket. Ez óriási élmény volt mindkettőjüknek, hiszen ilyen nagy vízen még nem volt alkalmuk kajakozni. Fodor Bence április 20-án ismét útnak indul: ekkor kezdődik Dunavarsányban a magyar kölyök válogatott tavaszi edzőtábora. Mivel Bence tagja a válogatottnak, ott van a helye a legjobb magyar kölyök kajakosok között.
Alig fejeződnek be a válogatott versenyzők edzőtáborai, máris indul az igazi vízi versenyszezon. Április 25-én a budapesti Újpesti-öbölbe a Hídépítő kupára utaznak a KSI Gyomaendrőd kajakosai. Ezt a versenyt a KSI szervezi és a legnagyobb tavaszi tájékozódó jellegű seregszemle, amely képet ad a versenyzők felkészüléséről és az előre haladásáról. Másnap, április 26-án Szegedre utazik a csapat. A Démász Kupa Hanzók Őrs Emlékversenyen szerepelnek, reméljük eredményesen a fiúk és lányok.

Húsvéti locsolás a KSI Gyomaendrődnél
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=8nH3-SYvUtA)

A húsvéti locsolás hagyománya a kajakosoknál is megjelent! A lányokat vízi pisztollyal, szódával és vödör vízzel várták a lelkes fiatalok! A nagy fürdetést a nyári meleg hiánya sem tartotta vissza. A KSI-lányok bőrig áztak, így biztos nem „hervadnak el" az idén!
A KSI Gyomaendrőd májusra tervezett programjai a következők: ismét sorra kerül a már jól megszokott május elsejei családi nap a „Holler" mögötti vízitelepen. Május 8-án hosszú hétvégére Budapestre utazik a KSI csapat. Itt közös edzések a budapesti sporttársakkal és állatkert-látogatás szerepel a programban. Május 22-én a Magyar Maraton Bajnokság Győrben, majd május 30-án az Országos Diákolimpia Sukorón lesz két fontos állomás a KSI Gyomaendrőd versenyzőinek életében.

Cikk: Kovácsné Kozma Diána, KSI Gyomaendrőd edző

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás