A Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda júniusi hírei

admin képe
Beküldés: 2012/06/08 - 12:47 | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

Vésztői területi versmondó verseny

Ebben a tanévben 19. alkalommal került megrendezésre Vésztőn a területi versmondó verseny. A Kis Bálint Általános Iskola és Óvodát 5 alsó és 1 felső tagozatos tanuló képviselte. A verseny – mint mindig – ebben az évben is igen színvonalas volt.
Míg a zsűri tanácskozott, a várakozás izgalmas perceit evéssel- ivással, kézműveskedéssel lehetett kitölteni. Majd felejthetetlen élményt nyújtott Levente Péter műsora, mely nemcsak a gyerekeknek szólt
Az eredményhirdetés legjobban Hunya Réka 8.b osztályos tanulót örvendeztette meg, aki az évfolyamában az 1. helyezést érte el Reményik Sándor: Eredj, ha tudsz! című versével. A nap zárásaként előadhatta a nagyszínpadon is, mellyel könnyeket csalt a nap díszvendége, Levente Péter szemébe is.
A verselni szerető kis csapat: Hunya Fanni, Izsó Csenge, Vinkovics Ágnes, Farkas Dorina Vincze Levente.


Helyesírásból kitűnő

Szonda Lili a Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 8.b osztályos tanulója 2012. május 26-án az ELTE által meghirdetett Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén vett részt.
Ezen a megmérettetésen a hagyományoknak megfelelően a határainkon túlról is érkeztek versenyzők.
A népes mezőnyben Lili a nagyon előkelő 4. helyezést érte el. Gratulálunk neki!
Lili útját egyengető pedagógus: Forgácsné Gyetvai Krisztina.


Vadon Vetélkedő

A Vadon magazin által meghirdetett természetismereti versenyen a Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 7.b osztályos tanulói is részt vettek.
Csapattagok: Csordás Aliz, Gera Ilona, Koma Zsuzsanna és Tóth Izsák.
A csapat három, levelezős forduló után került be az országos döntőbe, amelyet Pénzesgyőrben, a Bakony szívében rendeztek június 2-án.
Mindenkinek elméleti és gyakorlati fordulón is helyt kellett állni. A gyakorlat során erdei túrán, csalánoson, patakmederben haladtak a festői tájon.
A feladatok megoldása után az iskola csapata a nagyon szép harmadik helyezést érte el. A dobogós eredmény jutalma egy 1 hetes nyári természetismereti táborozás – szintén Pénzesgyőrben.


Herman Ottó Verseny

A Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 3-4. osztályos tanulói évek óta megmérettetik magukat a TITOK Oktatásszervező BT. által meghirdetett Herman Ottó Környezetismeret Tanulmányi Versenyen.
A verseny háromfordulós. Az első az iskolai válogató forduló, amelynek célja azoknak a tanulóknak a kiválasztása, akik teljesítményük alapján elindulhatnak a versenyen.
A 2. forduló az iskolai döntő, amelyet a gyomaendrődi intézményből 12 harmadik osztályos és 3 negyedik osztályos tanuló írt meg. Közülük Gál Bence 4. b osztályos, Németh Regina 3. b osztályos és Fülöp Enikő 3. b osztályos tanulók jutottak be az országos döntőbe, amelyet 2012. június 03-án rendezték meg Budapesten, a Műszaki Egyetemen. Az országos versenyen 74 iskola 128 harmadikos és 61 iskola 107 negyedikes tanulója vett részt.
Közülük Gál Bence 4. b osztályos - 4. helyezést
Németh Regina 3. b osztályos - 5. helyezést
Fülöp Enikő 3. b osztályos - 7. helyezést ért el.
Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!
Felkészítőjük Zakariné Józsa Ida és Kovácsné Bácsi Ilona tanító nénik.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás