Kiváló hangulat a Kölyökatlétika Regionális Versenyen

Beküldés: 2014/12/04 - 21:17 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: Vaszkán Gábor

Cikkek

70 boldog gyermek részvételével gondos előkészületek és kiváló lebonyolítás mellett került sor Gyomaendrődön a felújított Varga Lajos Sportcsarnokban a régiós versenyre, amelyen a gyulai Implom József Általános Iskola 5. sz. Sportiskola Tagintézménye, a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola, a békési Dr. Hepp Ferenc Sportiskola, valamint a két helyi általános iskola, a Kis Bálint és a Rózsahegyi Kálmán iskolák 6-10 éves tanulói vettek részt.
A 2014/2015-ös tanévtől a közoktatás alsó tagozatos évfolyamain bevezetésre kerülő kölyökatlétika a mindennapos testnevelés keretén belül valósul meg, melyhez a Magyar Atlétika Szövetség minden általános iskola számára biztosít eszközkészletet, a Testnevelés Egyetemmel együtt pedig szintén ingyenesen akkreditált továbbképzést biztosít.
A versenyzők közös zenés bemelegítéssel Vaszkán Gabriella csoportvezető irányításával hangolódtak a sporteseményre, majd következett a csapatok kialakítása. Ezen a napon a gyerekek a kölyökatlétika eszmeiségét szem előtt tartva, vegyes csapatokat alkottak, a korosztályok egyenletes elosztásával, melyet a felkészítő edzők Vinczéné Forgách Ágnes, Erdős Péter, Veres Zsolt és Vaszkán Gabriella választották ki.
Ezt követően Toldi Balázs Gyomaendrőd város polgármestere kedves szavakkal köszöntötte a versenyzőket és edzőket, melyben kiemelte, a mozgás fontosságát és nagy örömmel üdvözölte a városunkba érkező kiemelkedő sporteredményekkel rendelkező iskolákat.
Vaszkán Gábor a Dél-alföldi Régió Kölyökatlétika Programjának koordinátora, a verseny igazgatója ismertette a lebonyolítás menetét és a versenyszámok sorrendjét. Ezen a napon a gyerekek felkészülésüknek sokoldalúságáról tehettek tanúbizonyságot, hiszen rendkívül változatos versenyszámokban mérettetek meg egymással, ahol forgószínpadszerűen egy időben váltottak feladatokat. Különböző futó-, ugró- és dobószámok kerültek lebonyolításra: gát- és sprintváltó, koordinációs létrafutás, forma 1, diszkoszvetés, rakétahajítás, dinnyedobás, szöcske- és békaugrás, rúdugrás, ugrálókötelezés, majd a verseny végén egy 4 perces állóképességi futóverseny, amely alatt "majd' felrobbant" a csarnok a műsorvezető irányítása mellett!
A jelzőmezek színeiről elnevezett csapatok versenyét ezúttal a rózsaszínűek nyerték a lilák és holtversenyben a sárgák és a narancssárgák előtt, de igazából minden gyermek győztesnek érezhette magát, hiszen fergeteges hangulatban "atlétikásat játszhattak"! A díjátadásnál az igényesen névre szóló oklevelek mellett sütemény várta a gyerekeket.
A kiváló hangulatú verseny végén minden résztvevő örömét fejezte ki, hogy tagja lehetett a kora délutáni sporteseménynek és bizakodva várják a folytatást.

A beszámolót készítette Vaszkán Gábor koordinátor, versenyigazgató

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.