Körös Kajak fejlesztések a versenyszezonra

admin képe
Beküldés: 2019/04/04 - 16:19 | Frissítés: 2019/04/04
Szerző: admin
Cikkek: 

A korábban már részletezett fizikai versenyeken elért eredmények több mint biztatóak a versenyszezont illetően. Azonban gondoskodnunk kell a megfelelő minőségű és mennyiségű eszközállományról is, amely ennek megfelelően folyamatosan növekszik. Az idén négy darab Hody Mythos versenykajak került beszerzésre első körben, de hajóparkunk fejlesztése folyamatos.
Az úszóstégünk is megújult, teljes felújításon esett át. A vasszerkezet egy része cserére, ill. megerősítésre került, valamint teljes egészében új burkolatot kapott. Így több, mint 60 nm stégfelület áll a gyerekek rendelkezésére, amelyen egymást nem akadályozva tudnak kényelmesen vízre szállni. A megnövekedett létszám miatt egy új kezdőcsoport is elindult, amelyben változatos edzések során ismerkednek a kicsik a kajakozás rejtelmeivel.
Az időjárás enyhülésével lehetővé vált a vízen való edzésmunka is, amit persze már nagyon vártak a versenyzőink, de eddig a hideg időre való tekintettel azt egészségük megóvása érdekében nem kockáztattuk meg. Azonban most már teljes értékű kajakos edzést tudnak végezni és a technikai eszközöknek a segítségével utólag is ki lehet elemezni a mozdulatokat, az edzőkkel közösen meg lehet beszélni az esetleges hibákat, visszanézve egy-egy „pályát”. A versenyekre való felkészülés mellett persze jut egy kis idő „csak” élvezni a jó levegőt, a barátokkal megbeszélni a nap történéseit, látni a természet szépségeit és élvezni a mozgást, az evezést.

Körös Kajak fejlesztések a versenyszezonra

A Körös Kajak versenyzői diákolimpiai futóversenyen is részt vettek és nagyszerű, dobogós helyezéseket szereztek. Öröm volt látni, hogy bár futóversenyről volt szó, mégis Körös Kajakos sportolók álltak túlnyomórészt a dobogókon. Gellai Balázs első helyezést ért el, Gubucz Panna, Varjú Marcell és Nagy Ágoston második lett, Gellai Gergő negyedik helyen végzett, de a többi „gyerekünk” – Fehér Dávid, Csiki Roland, Vatai Botond, Kertész József, Szabados Noé - is jól teljesített. Ezenkívül Budapesten ergométeres versenyen is részt vettek versenyzőink, akik a nagyon erős mezőnyben kiválóan helyt álltak, tekintve, hogy ez volt az első ilyen típusú megmérettetésük.
Egyesületünk ebben az évben úszásoktatást is tart kezdő, kajakozni vágyó fiataloknak, hogy elsajátítsák az evezéshez nélkülözhetetlen úszástudást. Ezzel kapcsolatban és más, a kajakozással, edzésekkel kapcsolatban is forduljanak bizalommal Csőke Zsolt edzőhöz. Tel.: 06704201944
Várunk mindenkit, aki az aktív életmódhoz a kajakozást, túrakenuzást, sárkányhajózást szeretné választani, akár más sportágakkal kiegészítve. Az idén is szervezünk különféle táborokat, várunk minden gyermeket, hogy a szabadidejét hasznosan, mozgással töltse, s legyen tagja Magyarország egyik legsikeresebb sportágának.
Kérünk mindenkit, amennyiben van lehetősége, támogassa adója 1%-val a Körös Kajak SE-t, hogy továbbra is legyen módunk megteremteni a lehetőséget fiataljaink számára az egészséges életmód gyakorlására, a versenyzésre való eredményes felkészüléshez. Adószámunk: 18379431-1-04. A fejlesztések megvalósulásáért külön köszönet a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Gyomaendrőd Város Önkormányzatának és mindenkinek, aki támogatja egyesületünket, valamint köszönet a tagoknak és szülőknek, hiszen a munkájuk nélkül nem valósulhattak volna meg ezek a beruházások. További információ: koroskajak.hu

cikk, fotó: Körös Kajak SE

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás