Körös Kajak sikerek a fizikai felmérőkön

admin képe
Beküldés: 2019/02/25 - 23:54 | Frissítés: 2019/02/25
Szerző: admin
Cikkek: 

Minden év elején - mondhatni szezonkezdésként - megrendezésre kerül a Héraklész Fizikai Felmérő, melynek célja, hogy az egyesületi, és a szövetségi szakemberek átfogó képet kapjanak a fiatal versenyzők fizikai állapotáról, a téli felkészítés eredményességéről.
A 8-14 éveseknek Szegeden, a 15-18 éveseknek Budapesten került megrendezésre a felmérő.
Minden sportolónak négyféle erőnléti megmérettetése volt. Azok a versenyzők, akik a négy feladatból legalább hármat a szövetség által meghatározott szinten belül teljesítettek, minősítést kaptak és annak megfelelő oklevelet.
AZ U8-U9-es korosztályban még nem versenyeztek a sportolók, náluk egy cél volt, a szintet teljesíteni. A Körös Kajak öt, ebbe a korosztályba tartozó fiatal versenyzője is teljesítette kiválóan a feladatokat, így oklevelet vehettek át a verseny végén.
A nagyobbak viszont a szint teljesítésén túl, már egymással is versenyeztek. Az U10-U14-es korosztályban az eredmények alapján rangsorolták is a sportolókat, akik érem díjazásban részesültek. Itt is nagyszerű eredmények születtek, aranyérmes lett: Varjú Marcell, 3. helyezést ért el: Gubucz Panna és Fehér Dávid, 6. helyezett: Nagy Ágoston. Ezen felül a Körös Kajak sportolói arany minősítésű oklevelet vehettek át kimagasló teljesítményük elismeréseképpen.
A budapesti megmérettetésre is rengeteg versenyző érkezett. A népes mezőnyben az U15-U18 évesek közül Tímár Krisztián 11. lett az 55 induló között, a legnagyobb létszámú, 141 indulóval bíró csoportban Pap Dani 33., Varjú Zalán 58. lett sikeresen – ún. zöld jelzéssel - teljesítve a feladatokat. Kiválóan szerepelt még Izsó Éva, Kata Dominik, Koloh László is, akik szintén a megfelelő szinten teljesítettek.
Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk, ezek az eredmények több, mint biztatóak a lassan közeledő versenyszezont illetően. Az oklevelek és érmek mögött rengeteg munka van, amit sokszor kísér sírásba fulladó erőfeszítés vagy fájdalmat legyűrő küzdeni akarás és akiknek most nem sikerült az éremszerzés, azok is mindent megtettek a sikerért.
Tehát elkezdődött a versenyek sora, bár az igazi kajakversenyekre még várni kell. A Körös Kajak SE ebben az évben is azon munkálkodik, hogy minél több sikert érjenek el versenyzői, hogy minél ideálisabb körülményeket teremtsen a számukra, minél több gyerek számára tegye elérhetővé a sportos, egészséges életmódot a szabadidő sport, a vízitúrázás kiszélesítésén keresztül akár más kiegészítő sportágakkal is. Egyesületünk ebben az évben is vár minden mozogni vágyó fiatalt, aki szeretne sportolni, csodálatos vizeinken kajakozni, barátokat szerezni.

Információ: Csőke Zsolt edző, +36 (70) 420-1944 vagy https://koroskajak.hu

Cikk, fotó: Körös Kajak SE

Kapcsolódó képek

Körös Kajak sikerek a fizikai felmérőkön
Körös Kajak sikerek a fizikai felmérőkön
Körös Kajak sikerek a fizikai felmérőkön

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás