Mobil diagnosztikai központ érkezett városunkba

Beküldés: 2019/05/07 - 13:00 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010 2020 2030
Gyomaendrőd Város Önkormányzata és Dr Magyar Hajnalka, a Városi Egészségügyi Intézmény vezetőjének koordinálásával Magyarország legnagyobb mobil diagnosztikai központja érkezett városunkba április 28-án.
Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-ben kezdte meg működését 74 szakmai szervezet összefogásával európai uniós irányelvek alapján. Hazánk dobogós helyet foglal el több népegészségügyet érintő megbetegedésben. Éppen ezért nagyon fontos szerepet tölt be a magyar társadalomért életre hívott program, mely segít a lakosság egészségi állapotának folyamatos megfigyelésében, a beteg és orvos kapcsolatok találkozásában, az egészségvédelem több dimenziós megismerésében. A program a szűrések mellett külön figyelmet fordít a lakosság egészségét fenyegető rizikófaktorokra - dohányzás, alkohol, a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, elhízás - amelyek életmód tanácsadással megelőzhetőek.

Speciális szűrőkamion Gyomaendrődön

A Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében 37 féle átfogó vizsgálatra volt lehetősége városunk lakóinak, előzetes regisztráció alapján. A szakmai háttér biztosításában a Városi Egészségügyi intézmény szakasszisztensei is részt vettek. A speciális szűrőkamion előtti közel 200 m2 területen 30 életmód pont, anatómiai modell választék, fejlett virtuális technológia jelent meg Magyarországon egyedülálló módon, mely izgalmas és érdekes programot kínált az érdeklődőknek.

A városi Egészségügyi intézmény szakasszisztensei

Köszönet Dr Magyar Hajnalkának és csapatának a közreműködésért, valamint Toldi Balázs polgármesternek, hogy támogatta ezt a nemes ügyet.

Cikk, fotó: Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának gyomaendrődi szervezői

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.