Országos verseny bronzérmesei lettek a gyomaendrődi gyerekek

admin képe
Beküldés: 2012/06/10 - 14:47 | Frissítés: 2014/10/23
Szerző: admin
Cikkek: 

A VADON országos komplex vetélkedő 2011-12. évi döntőjén III. helyezett Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda, Gyomaendrőd Kovácsné Nagy Katalin felkészítésével a VADONatújak csapata: Csordás Alíz, Gera Ilona, Koma Zsuzsanna, Tóth Izsák


Hétpróbás diákok a bakonyi vadonban

Sajtóközlemény

A május 18-i és június 1-i hétvége mindenre elszánt, de vígan nótázó gyerekcsoportokat talált a Bakony pénzesgyőri völgyeiben.

„Élj úgy, mint az Erdő...!” címmel tanéven át tartó vetélkedőt rendezett a Göncöl Alapítvány általános iskolák 4-5-6-7. évfolyamos diákcsoportjainak. A négyfős csapatokat 1-1 pedagógus szervezte és készítette föl. 2011 szeptemberében több mint 6000 gyermek jelentkezett a programra az ország minden tájáról. Három levelezős fordulóban a csapatoknak a Süni és a Vadon magazinok kijelölt szöveg-és képanyagát feldolgozva kellett többek közt anyanyelvi, matematikai kompetenciáikról számot adniuk. Ez mellett feladat volt minden csapatnak lakókörnyezetében egy-egy őshonos fa vagy cserje elültetése.

A levelezős fordulók és egyéb feladatok összesített pontszámai alapján 2x12 csapat vehetett részt a Pangea Egyesület pénzesgyőri Breuer László Oktatóközpontjában megrendezésre kerülő Döntőkön. Itt írásbeli feladatokat, majd 6 terepi állomás természetismereti-ügyességi próbáit kellett megoldaniuk, mindezt egy 4,5 km-es erdei körpályán haladva. A legügyesebb 6 csapat minden tagja táborozást nyert, amit a nyár folyamán a Pangea Egyesület természetismereti táboraiban válthatnak be.

A program szakmai eredményei közül ki szeretnénk emelni, hogy a kompetenciafejlesztés módszertanára építve, nonformális oktatási szituációban sikerült ökológiai ifjúsági sajtótermékek természetismereti tudásanyagát és fenntarthatósági üzeneteit aktív, hosszú távú feldolgozás tárgyává tennünk. Nem elhanyagolható továbbá az az erdőnyi mennyiségű facsemete, melyek országszerte kerültek helyükre. A részvétel a teljes tanévben, minden diák és pedagógus számára térítésmentes volt.

A teljes projekt részletes leírása és szakmai célkitűzései megtalálhatóak a www.goncol.hu baloldali blokkjában. További információ Kovács Gyula projektmunkatársnál a kgy.pan@goncol.hu és 20/772-7976 elérhetőségeken.

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás