Sárkányhajó népszerűsítő verseny Gyomaendrődön

Beküldés: 2013/05/13 - 20:40 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: admin

Cikkek

Ragyogó napsütés, közepes szél, kellemes meleg és kiváló körülmények várták a résztvevőket és a kilátogató embereket a gyomaendrődi Pájer strandon, ahol a Körös Kajak Sportegyesület és a Gyomaendrődi Víziszörnyek csapata rendezte szezonnyitó sárkányhajó versenyét.

A versenyre négy csapat nevezett: eljöttek Mezőtúrról az Újvárosi Sárkányok, valamint első alkalommal állított csapatot a Gyomaendrődi Járási Hivatal és a GYÜSZ-TE. Természetesen a Gyomaendrődi Víziszörnyek csapata is részt vett a megmérettetésen.

Minden csapat kétszer evezett és a két futam időeredményét összeadva alakult ki a végső sorrend. A második futamra már összehangolódtak a csapatok tagjai, így minden csapat javított az első futamban elért eredményén. Az lett a győztes, aki a legrövidebb idő alatt teljesítette a bő 200m-es távot.

A szervezők a verseny végén eredményt hirdettek, mindegyik csapat díjazásban részesült. Sokan irigyelték a 4. helyezett Járási Sárkányok csapatát, akik egy tortát kaptak jutalmul a helytállásért. Szerencsére voltak olyan sportszerűek, hogy adtak belőle másoknak is...
A díjakat Tímár Imre adta át a lelkes versenyzőknek. Nagyon szép, egyedi és ötletes, fából készült medált csináltattak a szervezők erre az alkalomra. A mezőtúri csapat egy pezsgőt ajánlott fel az első helyezett számára! Azt gondolták visszavihetik...??? A versenyt végül a Gyomaendrődi Víziszörnyek csapata nyerte, szoros küzdelemben az Újvárosi Sárkányokkal.

A hagyományos sárkányhajó verseny végeztével egy érdekes erőpróbára került sor, az úgynevezett „medencés evezésre”, vagy párbajra. Erre a kihívásra számos 6 fős csapat alakult és a nézők hangos biztatása mellett küzdöttek meg egymással. Az erőpróba célja, hogy az egy hajóban egymással szemben elhelyezkedő csapatok közül melyik bírja elmozdítani előre a hajót 30 másodperc alatt. Izgalmas verseny alakult ki a Víziszörnyek és az Újvárosi Sárkányok között, végül a mezőtúri csapat bizonyult erősebbnek és több futam után ők nyerték a versenyszámot.

A verseny befejezéséül a szervezők bográcsban készült paprikás krumplival lepték meg a résztvevőket, így végképp jó hangulatban záródott ez a szép nap!

cikk: Tandi Gyöngyi

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.