Sikerrel zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi gyűjtése

Beküldés: 2015/12/02 - 11:09 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: admin

Cikkek

Szeretett gyomaendrődi polgárok!

…Eredményesen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országszerte közel 150 városban, majd 300 helyszínen zajló hétvégi Karácsonyi Adománygyűjtése. A hétvégi akció során összesen mintegy 270 tonna tartós élelmiszert gyűjtött 5000 önkéntes. Az adományozott mennyiség mértéke 75 tonnával meghaladja a 2014-es értéket. Az akció fontosságát hazai hírességek is felismerték, így 2015-ben a Centrál színház művészei, többek között, Papp János, Pokorny Lia is hozzájárultak a CIB Bank főtámogatásával megvalósult kezdeményezés sikeréhez. Az adományokból az Élelmiszerbank több mint 40 000 csomagot állít össze, amelyeket karitatív szervezetek közreműködésével még karácsony előtt eljuttat a rászoruló családoknak…

– Élelmiszerbank köszönő levél, részlet

Hálás szívvel szeretnék köszönetet mondani Gyomaendrőd nagylelkű adományozóinak, akik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felhívására bőkezűen adakoztak a Penny Market Áruházban a három napos gyűjtés során.
Statisztikai adatok:
A programot a Templárius Alapítvány szervezte meg Városunkban. 3.235 fő lájkolta a felhívást. Összesen 530 kg tartós élelmiszer gyűlt össze: 74 liter tartós tej, 167 kg liszt, 74 kg cukor, 193 kg száraztészta, 122 db csokoládé, 27 kg rizs és sok egyéb tartós élelmiszer. 180 db adatlapot gyűjtöttek össze a Szent Gellért Általános Iskola és Gimnázium önkéntes tanulói, és a mentor felnőtt segítők.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatával közösen fogjuk szétosztani az összegyűlt adományokat még karácsony előtt, amiről tájékoztatni fogjuk a kedves lakosságot.

Kérjük gyomaendrőd polgárait, szervezeteit és történelmi egyházait arra, hogy akiknek a környezetében rászorult családot vagy személyt ismer, az a Templárius Alapítvány elérhetőségén jelezze (info@templarius.hu).

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a KÖRÖS Televízió munkatársainak és a Gyomaendrődi Új Újság Szerkesztőségének, hogy a sajtótájékoztatón megjelentek és az eseményről tudósítottak.

A következő idézettel szeretném megköszönni Önöknek ezt a nagy és széles összefogást: "Nagyobb boldogság adni, mint kapni."

Cikk, fotó: Templárius Alapítvány
Ungvölgyi János

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.