Sóczó Rebeka ismét magyar bajnoki döntőben

Gyomaendrődi Judo Club képe
Beküldés: 2015/11/22 - 15:51 | Frissítés: 2015/11/22
Szerző: Gyomaendrődi Ju...
Cikkek: 

November 21-én Baján került megrendezésre a serdülő "A" korosztály országos judo bajnoksága. Gyomaendrődről négyen utaztak a megmérettetésre, köztük az idén saját korosztályában már bajnoki címet szerző Sóczó Rebekával. A fiatal versenyző ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen nála idősebb és esélyesebb versenyzőket legyőzve ezüstérmet szerzett.
A versenyen mind a négy gyomaendrődi judós helyezett lett. Nagy Zoltán a 81 kg-osok között a hetedik helyen végzett. Németh Regina 44 kg-ban hozott hasonló eredményt, míg Fehér Attila javuló teljesítménnyel a 66 kg-osok között végzett a kilencedik helyen. A legkiemelkedőbb teljesítményt azonban Sóczó Rebeka, a csapat legfiatalabb tagja nyújtotta. A legjobb nyolc közé jutásért rövid idő alatt pontot tett a mérkőzés végére. A negyeddöntőben nagyon nehéz mérkőzés várt rá, hiszen nála idősebb és sokkal esélyesebbnek hitt versenyzővel kellett megvívnia. Bár a mérkőzés elején intéshátrányba került, hamar sikerült dobással átvenni a vezetést. Hab volt a tortán, hogy a mérkőzés vége előtt kicsivel ippon értékű akciót is végre tudott hajtani. A döntőbe jutásért kellemetlen ellenfél következett, de Rebeka hamar kiharcolta a döntőben való szereplés jogát. Az aranyéremért sajnos nem sikerült a bravúr. Az ifik között már bajnok ezúttal még nagy falatnak bizonyult.
Varga István edző: jól teljesített a csapat. Az elvárás egy érem megszerzése volt, amit sikerült is teljesíteni. Rebeka ezen a napon is fantasztikus volt. Ez az ezüstérem nagyon értékes, hiszen még csak jövőre kerül majd ebbe a korosztályba. Az érem szerzéshez nem volt elég a megszokott magabiztos teljesítmény, itt már bravúrokra is szükség volt. Az idei évre véget ért a versenyszezon. Már csak kisebb versenyek vannak hátra és persze a Gyomaendrődi Judo Gála, ahol sikeres versenyzőink, hazai szurkolóiknak mutathatják meg magukat.

Cikk: Gyomaendrődi Judo Club

Kapcsolódó képek

Sóczó Rebeka ismét magyar bajnoki döntőben
Sóczó Rebeka ismét magyar bajnoki döntőben
Sóczó Rebeka ismét magyar bajnoki döntőben

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás