Tímár Attila mesterszakácsi címet szerzett

Beküldés: 2011/04/13 - 18:34 | Frissítés: 2022/07/19
Szerző: admin

Cikkek

Tímár Attilának, a Dreher Étterem szakácsának az idei év eleje rengeteg tennivalóval járt: munkája mellett a vizsgákra is készülnie kellett. Mindennek meg lett az eredménye is, hisz január 29-én dicséretes államvizsgát tett a Kodolányi János Főiskola, turizmus-vendéglátás szakán.
Nem sok ideje volt a pihenésre, mivel mesterszakács vizsgára készült. Április 9-én "Mester" címet adományozott neki a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség.
Ezt az alkalmat elméleti vizsga előzte meg, ahol szakmai bizottság előtt kellett tanúbizonyságot tennie az alkalmasságról, hogy ezt a kitüntető címet viselhesse. Ezt követően a lajosmizsei Új Tanyacsárdában a mesterek feladata mestervacsora elkészítése volt 320 fő részére. Ezen felül minden mester egy 8 személyes dísztálat készített, amit kiállítottak a vendégek csodálatára.
Éjfélkor került sor az oklevél átadására, ami felemelő és meghitt pillanat volt. Ez a cím a szakmában a leg, persze az önképzés ezentúl is elengedhetetlen.

„A mesterszakács a sikeres mesterszakács vizsgát tett szakács. A Magyar Köztársaság címerével ellátott mesterlevél igazolás, amely feljogosítja a mester címhez kötött tevékenység gyakorlására, és a mester cím használatára.” – forrás: Wikipedia

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.