Több mint ezer robbanótestet találtak a földben Gyomaendrőd határában

Beküldés: 2014/12/14 - 13:58 | Frissítés: 2022/09/19
Szerző: admin

Cikkek

Hétfőn érkeznek a tűzszerész szolgálat szakemberei a Békés megyei Gyomaendrődre, hogy az ott talált nagy mennyiségű, második világháborús robbanótestet kiemeljék a földből – tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Honvédelmi Minisztérium (HM) tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szombaton az MTI-t. A beol.hu portál előzőleg - magát megnevezni nem kívánó helyi forrásra hivatkozva - azt írta: legalább ezerkétszáz bombát találtak.

Mezőőr és kutyája - a terület le van zárva a katasztrófaturisták elől

Várkonyi Melinda elmondta: amíg a tűzszerészek nem érkeznek meg, nem tudják megmondani, hogy hány robbanótest hever a földben és azt sem, hogy veszélyesek-e. A szakemberek az egész hetet Gyomaendrődön töltik majd, hogy kiemeljék a földből a robbanótesteket, de ha kell, tovább is a Békés megyei településen maradnak.

Torzsás-zugi holtág

A - főként egykilós - német bombákat Gyomaendrőd külterületén, a Torzsásnak nevezett holtágban találták, a robbanótestek tehát nem veszélyeztetnek lakott területeket. A polgárőrség körülkerítette és őrzi a területet a tűzszerészek megérkezéséig.
A beol.hu információi szerint a robbanótesteket egy fémdetektorral vizsgálódó csoport találta meg a területen. Várkonyi Melinda az MTI-nek megerősítette, hogy magánbejelentőtől értesültek a bombákról.

Forrás: MTI
Fotó: Gyomaendrod.com


Frissítés 2015.01.05: Felrobbantak a 2. világháborús gyomaendrődi bombák

Felrobbantak a 2. világháborús gyomaendrődi bombák
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=xInhO0nP1jE)


Frissítés 2015.01.08: MTI
Jelenleg is folyik a mentesítés Békés megyében, Gyomaendrőd környékén is, ahol november 15. és december 19. között 2787 német SD-1 típusú bomba, valamint 122 repülőgép-fedélzeti lőszer került elő.

Kapcsolódó videók:
TV2 - TÉNYEK - Több ezer bombát találtak
Toldi Balázs polgármester nyilatkozik a TV2-nek

RTL Klub - RTL Híradó - Esti Kiadás 14-12-13

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.