Újabb sikerekben gazdag év - évzáró a Körös Kajaknál

Beküldés: 2019/12/16 - 19:29 | Frissítés: 2022/09/28
Szerző: Körös Kajak Sportegyesület | Fotó: Hegyesi Zoltán

Cikkek

Városunk legsikeresebb sportegyesülete november 30-án tartotta immár 22. évzáró vacsoráját, amely talán már joggal érdemli meg inkább a bál elnevezést. Ismét sikerült csordultig megtölteni a Bowling Treff éttermet, jóval több, mint kétszáz fő vett részt e jeles eseményen.
Nagy örömünkre szolgált, hogy Toldi Balázs polgármester úr is megtisztelte jelenlétével egyesületünket, valamint hogy elfogadta meghívásunkat Kálmán Tibor, az Alsó-Tisza és Körösök régió képviselője, Makrai Csaba vezetőedző, Hűvös Viktor a férfi kajak négyes edzője, Sík Márton az NKM Szeged szakmai igazgatója, Rohony Balázs az NKM Szeged edzője és régiós titkár, valamint végül, de nem utolsósorban az olimpiai kvótát a szegedi világbajnokságon megszerző férfi kajak négyes tagjai: Tótka Sándor, Birkás Balázs, Nádas Bence és Kuli István.
A vendégsereg megérkezését követően Tímárné Tandi Gyöngyi, egyesületünk elnöke köszöntő beszédében elmondta, hogy ez az év az előzőnél is sikeresebb volt, mind az eredmények, mind a sportolói létszám tekintetében. Több, mint 60 gyermek látogatja edzéseinket, számunkra fontos, hogy gyermekeink a sportolás által lélekben és testben gazdagodjanak, jól érezzék magukat az edzéseken, a versenyeken, rendezvényeinken. A Körös Kajak egy csapat, melyben mindenki azon dolgozik, hogy megfelelő környezetben a megfelelő eszközökkel a gyermekek megismerkedjenek a vízi sportokkal, a kajakozás mellett sárkányhajózással, vízitúrázással. Ki tudják bontakoztatni tehetségüket és a tehetséges sportolók jó eséllyel válthassák valóra álmaikat. A Körös Kajak SE a 101 egyesületből a 36. helyen végzett a bajnoki pontversenyben, a Békés megyei tagszervezetek közül a legtöbb ponttal. Négy sportolónk lett válogatott: Hermeczi Richárd, Fehér Dávid – Ők magyar bajnoknak is mondhatják magukat -, Nagy Ágoston és Gellai Gergő. A 13-14 évesek között a még előkelőbb, hetedik helyen zárta az évet egyesületünk, Nagy Dominik és Varjú Marcell eredményeinek is köszönhetően.
Toldi Balázs polgármester úr beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos a városnak egyesületünk, hiszen egyrészt eredményeink által Gyomaendrőd neve folyamatosan elhangzik a különböző országos és népszerűsítő versenyek dobogóin, másrészt nemcsak az érmekben és helyezésekben lehet a sikereket mérni, hanem abban is, hogy a Körös Kajak SE évről évre egyre több gyereket nevel az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére.
Makrai Csaba vezetőedző elmondása szerint, nem vett részt még ilyen volumenű kajakos évzárón, főleg annak tükrében, hogy úgymond egy „kis” vidéki egyesülethez készült. Azonban meglepődve tapasztalta, hogy városunkban a sport, a kajaksport ilyen sok embert megmozgat és hála az egyesületünkben a kemény edzésmunkát elvégző versenyzőinknek, az országos és válogatott sikerek sem maradnak el. Kifejtette, hogy a Magyar Kajak Kenu Szövetség számára mennyire fontosak az ilyen egyesületek és hogy a Körös Kajak SE egyre inkább bekerül az ország utánpótlás „elitjébe”. Ennek megfelelően biztosította az egyesületet a személyes és a szövetség támogatásáról is, mint mondta, kiemelt figyelemmel kíséri a jövőben eredményeinket.
Azonban a vendégek, valamint a sportolóink leginkább a meghívott férfi kajak négyes tagjait várták a mikrofon elé. Ők természetesen készségesen válaszoltak a hozzájuk intézett kérdésekre. Leginkább a világbajnokságon tapasztaltakról faggattuk Őket, de a nem régiben véget ért edzőtábor történéseit is szívesen elevenítették fel, valamint a pályafutásuk kezdetéről is örömmel beszéltek. Végül a jelenlévő Körös Kajakos sportolókat látták el jótanácsokkal, akár az edzésmunkával, akár az élet más kihívásaival kapcsolatban.
Ezután került sor versenyzőink díjazására, mindenki kapott ajándékot természetesen a világbajnoki ötödik helyezést elért kajakosoktól, valamint a közös fénykép szinte magától érthető volt.
A remekül elkészített és felszolgált vacsora elfogyasztása után az est további részét a felnőttek és a gyerekek közösen ünnepelve, a remek zeneszámokra együtt táncolva töltötték el.
A Körös Kajak SE a következő évben is szeretettel várja a sportolni, kajakozni vágyó gyerekeket, akik meg szeretnének ismerkedni hazánk egyik legsikeresebb sportjával, szabadidejüket a természet közelségében, egészséges környezetben szeretnék eltölteni. Lehetőség nyílik számukra emellett akár más sporteszközök kipróbálására és amennyiben kedvük és akaratuk van hozzá, a versenyeken való részvételen keresztül fényes érmeket jelentő eredmények elérésére.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Gyomaendrőd Város Önkormányzatának, a Magyar Kajak Kenu Szövetségnek, valamint minden támogatónknak, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének és természetesen a lelkes szülőknek, hogy segítségükkel lehetővé teszik céljaink elérését, gyerekeink egészséges életmódra nevelését és minél fényesebb eredmények elérését.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.