Újabb trófea a KSI vitrinjében

KSI SE Gyomaendrőd képe
Beküldés: 2016/07/10 - 13:54 | Frissítés: 2016/07/10
Szerző: KSI SE Gyomaendrőd
Cikkek: 

2016. július 2-án Békésszentandráson rendezték a kajakosok hagyományos Simon Fiala Emlékversenyét. Ezt a viadalt tartják Békés megye legnagyobb horderejű kajak-kenu versenyének, idén is az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők és egyesületek. Számos budapesti, dunántúli és természetesen környékbeli klub is ellátogatott Békésszentandrásra. A KSI Gyomaendrőd versenyzői rengeteg aranyérmet szereztek, emellett még számos érmes és pontszerző helyezést értek el. E szép eredményeknek köszönhetően a KSI nyerte az összesített pontversenyt és három éves történetében először elhódította a Simon Fiala Kupát.
Egy hónappal korábban, június első hétvégéjén a Velence tavi Sukorón randevúzott egymással a magyar kajak-kenu társadalom apraja-nagyja. A megfogalmazás nem teljesen pontos, hiszen az ország utánpótlás elitje mérte össze a tudását az Országos Diák-Kupán. (korábbi nevén, Országos Diákolimpián.
A KSI Gyomaendrőd versenyzői a következő eredményeket érték el. Az igazoltak („A” kategória) mezőnyében Várkonyi Sarolta egy arany- és egy ezüstérmet szerzett Magyarország legnagyobb diákversenyén. Egyesben óriási csatát vívott egy budapesti kislánnyal, végül a hajrában csak néhány centivel maradt le az első helyről. Tekintve, hogy csak nyolc hónapja kajakozik, fantasztikus eredményével kivívta az egész kajak-kenu szakma elismerését. Ugyanebben a versenyszámban Sági Aliz az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Mindkettőjük eredménye kiváló, hiszen az ország legjobb nyolcvan versenyzője közt érték el ezeket a szép eredményeket. Ugyancsak ők ketten, kiegészülve Fodor Napsugárral és Karászi Renátával négyes hajóban is rajthoz álltak. Rögtön a rajt után az élre törtek és fantasztikus rajt-cél győzelmet arattak. Ők kajak-kenuban az ország diákbajnokai.
Hasonlóan bajnok lett Fodor Bence is, aki szintén négyes hajóban a fiúk 1000 méteres mezőnyében tudott győzni! Wágner Anna a tőle megszokott profi versenyzéssel ezúttal a második helyen ért célba. Anna és Inez két budapesti lánnyal kiegészülve négyesben Diák-Kupa harmadik lett.
További igazolt eredmények: Mk-1 2000m Nagy Kristóf második, Dékány Gergő harmadik hely. Szintén ők Rau Zsolttal és budapesti társukkal négyesben második helyen futottak be. Szántó Milán most is kitűnően versenyzett és az ország legjobbjai közt egy harmadik, egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett. Dékány Vanda Rau Mariannal ötödik, Gyetvai Máté Fodor Attilával karöltve hatodik lett.
Az eredményesen szerepelt tanulók jogosultak lesznek a továbbtanulási többletpontok beszámítására is! Szépen versenyzett még Kalmár Lilla és Lehoczky Levente is. A szabadidősök versenyében is hasonló szép helyezéseket értek el a KSI Gyomaendrőd versenyzői.
Június 26-án rendezték Tiszaújvárosban a régiós Eszkimó Indián Játékokat. Ezen a versenyen 9-13 éves gyerekek versenyezhetnek. Célba dobnak, húzódzkodnak, futnak, majd a legvégén eveznek. Ezen az ügyességet és kitartást igénylő versenyen a Tiszántúli régió legeredményesebben szereplő csapata a KSI Gyomaendrőd lett. Eredmények: öt darab első hely (Nagy Kristóf, Dékány Gergő, Várkonyi Sarolta, Wágner Anna, Konyecsni Milán, négy darab második hely (Berta Bence, Fodor Napsugár, Barna Gergő, Lehoczky Levente, egy darab harmadik hely (Sági Aliz). Strausz Balázs negyedik, Rau Zsolt és Gyetvai Csongor hatodik lett.

Cikk, fotó: KSI SE Gyomaendrőd

Kapcsolódó képek

Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében
Újabb trófea a KSI vitrinjében

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás