Nasmith

Kategória

A Nasmith zenekar 2002 szeptemberében alakult Gyomaendrődön, Békés megyében. Az első saját számok 2002 októberében készültek el.
Ezt követően 2003 februárjában, Mendre János (TENGELY) segítségével, egy hétvége alatt elkészült a "Közhelyek, Angyalok, emberek" című bemutatkozó négy számos demo.
A számok írása mellett fesztiválfellépések, klub bulik, olyan bandák társaságában, mint pl.: MZ/X, EKTOMORF, FLOP, MANA, HYBRID, HANGYÁK, BLIND MYSELF, ZUHATAG, BILLOG. A Billog zenekarral, 2003 decembere és 2004 januárja között, egy saját szervezésű, több állomásos koncertturné.
A 2004-es Wanted Tehetségkutató Fesztivál döntőjében, a közönség szavazatai alapján közönségdíjasok lettünk. Lehetőségünk nyílt játszani a mezőtúri Wanted és a Tokaj Hegyalja fesztiválokon. Ebben az évben, február 28-án rögzítettük a három számos, „Napszirmaid” névre keresztelt második demonkat a szolnoki Denevér Stúdióban.
2004 nyarán Horváth István gitáros távozott. A 2005-ös Wan2 Tehetségkutatón már egyenes ágon jutottunk a döntőbe, ahol a negyedik helyezést értük el, valamint 40 óra stúdióidőt nyertünk. 2005 tavasza ismét saját szervezésű és sok meghívásos bulival repült el. Ekkortájt csatlakozott hozzánk Ceglédi Sándor gitáros.
2005 őszén elkezdtük felhasználni a 40 órás stúdió lehetőséget a békéscsabai Song-Song Stúdióban, melynek eredménye a „Jéghideg” névre elkeresztelt harmadik anyag lett. 2006 tavaszán ismét egy saját szervezésű dél-alföldi turnét sikerült összehozni.
2006. április 30-án Kiskunfélegyházán az Mhz Tehetségkutató versenyen első helyezést értünk el. 2006 nyarán, a tavaszi sikeres koncertsorozat hatására, ismét egy nyári fesztivál sorozaton vehettünk részt. A zenekar olyan helyszíneken játszott, mint a Wan2, Hegyalja, Rockmaraton (a Rockmaraton rendezésében a Local Hero Tehetségkutatón 2. helyezést értek el), Mamf, Mágor Fesztivál stb. 2006 szeptemberében ismét stúdióba vonultunk és felvettük a „Fegyver a kezedben” címre hallgató demót a kecskeméti Origo Stúdióban. A demót az előző évek tapasztalataira építve egy őszi országos turné alkalmával kívántuk bemutatni. 2006 nyarán a Billog zenekarral karöltve ismét egy közös turné kialakításán kezdtünk el dolgozni. A gondolatokból valóság lett és egy közel 24 állomásos turnét bonyolítottunk le 2006. szeptember 1-től, november 27-tel bezárva. A zenekar ez alatt ismét tehetségkutatókon mérettette meg magát. A gyömrői tehetségkutatón 3. helyezést értünk el. A Rockzenészekért Alapítvány versenyén pedig a metál zenekarok közül az első, a mezőnyben a 4. helyet csíptük el.


Nasmith - Ahonnan jössz (Live @ Dürer Kert, Budapest 23/01/2010)
Forrás: (https://www.youtube.com/watch?v=Hu-NlgiysHk)


A 2007-es év egy Civil Rádiós interjúval indult, valamint szereplési lehetőséget kaptunk a Tattoo magazinban. A „Fegyver a kezedben” címre hallgató szerzeményre 2007-ben már a zenész szakma és a média is felfigyelt, hála a kitartó munkának (Civil Rádió, Gödöllői Másik Rádió, Fix Rádió, Zenész Magazin, Hálózat TV, Rockinform, Metalhammer). 2007 tavaszán többek között a The Idoru, Penalty Kick, Blind Myself, Embers, Quest From Inside, Fish, Insipid zenekarok vendégeiként léptünk fel. Ezen év májusában a kecskeméti Rock Café Tehetségkutatón ismét első helyezettek lettünk, melynek eredményeképpen nyáron a fesztiválfellépések mellett ismét a szolnoki Denevér Stúdióban rögzíthettük az ötödik anyagunkat, melynek a címe „Ellenszer lett. Az eddigi stúdiózási és számírási tapasztalatok alapján, időt, energiát és pénzt nem sajnálva rá, a legsikeresebb ep-t készítettük el magyar és angol változatban. Erre az időre tehető, hogy a banda végleg megtalálta magát, saját hangját, mondanivalóját, stílusát.
Az ABC Tehetségkutató (nemzetközi szervezésű) 2. helyezése hatalmasat lendített a csapaton, mint ismeretség és elismertség terén a szakmán belül. Az ABC Tehetségkutató révén kereste meg a zenekart a Powerground Management (akiknél olyan bandák vannak, mint a Watch My Dying, Cadaveres), valamint részt vehetett az ABC Tehetségkutató ausztriai fordulóján Bécsben.
2008 tavasza egy mini turnéval kezdődött melynek utolsó állomása a márciusi Merlin Színházas nagy Blind Myself-es, Penalty Kick-es buli volt. Ez annyira jól sikerült, hogy a Merlin tulajdonosának felkérésére meghívást kaptunk második nagy metál rendezvényükre, ahol a Neck Sprain volt a főzenekar. 2008. május 25-én a Metalchamp Tehetségkutatón (nemzetközi szervezésű) másodikok lettünk. A nyár fesztivál fellépésekkel telt el (JMB Feszt, Azfeszt, Sziget stb).
2008 őszén a Watch My Dying és a Szeg zenekarokkal turnéztunk országszerte, valamint számos saját szervezésű koncerten vettünk részt. Az őszi turné alkalmával sikerült eljutni Szerbiába, a Vajdaságba, Feketics és Zenta városába. Hatalmas meglepetés volt ott játszanunk, mind a koncertre látogatók, mind a klubtulajdonosok kérésére 2009 májusára már visszahívást kaptunk mindkét helyszínre!
2009-ben terveztük az első önálló album elkészítését, a gyulai No Silence Stúdióban és a hozzá tartozó klip forgatását. A koncepció lényege egy olyan album elkészítése volt, amely minőségileg és tartalmilag helyt álljon külföldön és hazánkban is a zeneipar piacán, valamint a 6 év alatt felhalmozott tapasztalat, rengeteg munka, áldozat most érett meg igazán arra, hogy egy komolyabb szintre emelje a zenekart és tagjait. Természetesen vele együtt párhuzamosan zajlottak a tavaszi fellépések és a nyári fesztiválok szervezése is!
Az album munkálatai mellett a Slytract zenekarral országos turnén vettünk részt! A sorozatot a 2008. február 27-én kezdtük meg a Petőfi Csarnokban a Subscribe 10 éves születésnapi rendezvényén majd a Superbutt-os Düreres bulival ért véget 2009. 06. 06-án. Ezen a nyáron a nyírbátori Azfeszt Fesztiválon sikerült telt sátras közönség előtt játszanunk!
2009. szeptember 5-én ténylegesen is elkezdődtek a lemez felvételei és a lemezhez kapcsolódó háttér munkák.
2009. október 2.-tól december 18-ig a Tankcsapda zenekarral turnéztunk. A 2009 őszi turnészezont Budapesten a Diesel Klubban kezdtük meg szeptember 19-én!
2010 tavaszán ismét egy országos turnén veszünk részt a Slytract zenekarral. Az évet a Blind Myself 15 éves szülinapi bulijával kezdtük Budapesten a Dürer nagytermében.

Vocals: Bogdán Benjamin
Drums: Gergely Szűcs
Bass: Dániel Erdős
Guitar: Károly Zoltán Terdik
Guitar: Sándor Czeglédi

Kapcsolat: Ifj. Erdős Dániel

Kapcsolat
Cím
5500 Gyomaendrőd,
Utolsó frissítés dátuma: 2020/01/12

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!