Autómentes nap Gyomaendrődön

admin képe
Beküldés: 2012/09/25 - 11:29 | 1 hozzászólás | Frissítés: 2015/03/19
Szerző: admin
Cikkek: 

A Magyar Vöröskereszt Szarvas Területi Szervezete 2012. szeptember 21-én csatlakozott a Gyomaendrődi Önkormányzat által szervezett Autómentes Naphoz. Önkénteseinkkel kapcsolódtunk be a helyi programsorozatba, ahol a délelőtt folyamán egészségügyi szűrővizsgálaton /testtömeg-, vérnyomás-, vércukor-, koleszterinszint-, testzsír mérés/ vehettek részt a lakosok. Mintegy 40 fő használta ki a lehetőséget egészségi állapotának felmérésére.

Kiemelt figyelmet fordítottunk az egészséges táplálkozásra való figyelemfelhívásra, amely a helyi Sikér Kft. támogatásával valósulhatott meg. Nagy sikere volt az egészséges, magas rosttartalmú, magvas péksüteményeknek. Támogatásukat ezúton is köszönjük!
Mindemellett a programon résztvevők elsősegélynyújtás, illetve vöröskereszt-ismereti totót tölthettek ki ismereteik felelevenítése, bővítése céljából.
Az Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei elsősegélynyújtó bemutatót tartottak, amit sokan érdeklődve figyeltek. A gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt nagy élményt jelentett az újraélesztés és a sebkötözés gyakorlatban való kipróbálása.

Köszönjük az Önkormányzatnak a programsorozatban való részvétel lehetőségét, valamint az önkénteseknek az aktív közreműködést.
Nagyné Pintér Ágnes
megyei munkatárs

Kapcsolódó oldalak

Ossza meg ismerőseivel!

Kövess minket a Facebookon!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Sajnálom, hogy nem volt meghirdetve a program. Biztosan ezért volt kis létszámú érdeklődő.